Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csinálnátok, ha a nagymama...

Mit csinálnátok, ha a nagymama pofon ütné a 3éves gyereketek?

Figyelt kérdés
Előtte a gyerek ütötte pofon a mamát.

2012. máj. 22. 19:16
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
96%
10. válaszoló vagyok, és még annyit hozzátennék, hogy azért szerintem kicsit túlzásba viszik sokan ezt a nagy szabadságot, meg jaj én egy ujjal se nyúlok a gyerekhez, csinálhat bármit. Apukám anno sokszor kikapott az anyukájától, mert nagyon rossz gyerek volt, és mégsem lett agresszív ember, hanem fantasztikus ember, ahogy a nagymamámról is azt mondom, hogy a világ legdrágább embere volt. És ha nagy hülyeséget csináltam kiskoromban bizony én is kaptam néha-néha, és lám nem lettem lelki sérült, sőt! És agresszív sem vagyok.
2012. máj. 22. 19:43
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Úgy képzelem a szitut, hogy ölében ült a kicsi, aki kipróbálta mit szól a nagyi és odacsapott. Nagyi meg gyors volt és rögtön eszmélt, hogy erről szó sem lehet, és visszaadta. Nem hinném, hoyg nagyot kapott a kicsi, de ő is úgy meglepődött ezek szerint legalább, mint a nagyi. Kíváncsi vagyok fog e még próbából pofozkodni a kicsi.

Egy ilyen esettel nincs gond szerintem.

Az olyan válaszoktól meg totálisan kiakadok, hgy egy 3 éves gyereknek tudni kellene...

Lehet életében előtte sose csapott a gyerek oda senkinek ez volt az első, tehát előtte nem lehetett neki megtanítani.

Szerintem ne agyalj ezen, hacsak nem válik szokásukká, hogy ütik egymást.

2012. máj. 22. 19:55
 13/24 anonim ***** válasza:
30%
miért ütötte meg a gyerek a nagymamát?de akkor sem tartom helyesnek megmagyarázhatta volna neki,hogy ezt nem szabad ha a szülei nem tanították meg neki.
2012. máj. 22. 20:02
 14/24 anonim ***** válasza:
24%
ütésre ütéssel reagálni rossz tanítás.Ezzel csak azt oldotta meg,hogy kiadta mama a dühét,és a gyerek tartani fog tőle.mondjuk lehet nem emel rá többet kezet,de én a kezére csaptam volna.nem vagyok verés párti de gy kézráveréstől még nem halt meg gyerek,viszont anyámat kiosztanám.Mondja el nekem,majd én megteszem a kellő lépést,de verni ne verje a gyerekem,nevelni nevelje,verni ne verje.
2012. máj. 22. 20:50
 15/24 anonim ***** válasza:
95%

Semmit.

Jártam igy én is,hogy a fiam belerúgott a bácsikájába,Ő meg pofoncsapta persze nem erősen.

Én nem szóltam mert ugy láttam annyira meglepődött,hogy többet nem próbálkozik ilyennel.

2012. máj. 22. 20:58
 16/24 anonim ***** válasza:
95%
A múltkor a 6 éves gyerek ütötte verte nálunk az anyját mert nem akart hazamenni.Nem tett anyuka semmit.Szerintem jól járt el a nagyi,én is ezt tettem volna,többet nem ütne oda az biztos.Egyébként kinél milyen módszer jön be,van aki megérti szóból van aki nem.A gyereknek tudnia kell mit szabad és mit nem,ha nem érti meg szóban büntetésben,egy fenekes,vagy pofon az égvilágon semmit nem tesz.Inkább mint a fejemre nőljön,és később legyen gond.Az hogy majd én rendezek egy ilyen szitut nem megy ezt nekik ott azonnal kellett rendezni.
2012. máj. 23. 07:23
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez nagyban függ a két ütés körülményeitől erősségétől, előzményeitől, és attól is, hogy mennyire közeli a gyerek és a nagymama kapcsolata. Anyósom szövőévente egyszer látja a gyereket, akkor is csak ha odavisszük a helyébe, letörném a kezét, ha rá emelné. Szóljon nekem, ha gondja van.

Anyukám nagy részt vállal a gondjainkból, szokott vigyázni a kislányomra, ott is aludt már nem egyszer, közel állnak egymáshoz, szeretetkapcsolat van köztük. Anyukám sose vert meg Bennünket se, de ha a sokadik ütésre ő is ütéssel válaszolna (amit kinézek a lányomból, mert imádja feszíteni a húrt), nem szólnék egy szót se. Nagymama is emberi lény, neki is van méltósága, nehogy már egy kis hároméves ütéseit kelljen tűrnie.

2012. máj. 23. 09:00
 18/24 anonim ***** válasza:
24%

Jelen voltál, vagy csak mesélték?

Ha az utóbbi, jobb nem felhozni és a gyerek eszébe juttatni, de a nagyival kettesben azért elbeszélgetnék a büntetési módszerekről.

Ha ott lennék az esetnél, akkor mindkettejük előtt leszidnám először a gyereket, hogy ilyet nem szabad csinálni, aztán pedig a nagymamát is, hogy neki sem. Valamint azt is elmondanám, hogy ha mégis előfordul ilyen helytelen viselkedés ismét, milyen büntire számíthat a gyerek.

Pofonért nagyon rossz büntetésnek tartom a pofont (persze másért is), mert azzal a gyerek csak azt látja, hogy így kell megoldani a problémát és helyes ez a viselkedés.

2012. máj. 23. 12:05
 19/24 anonim ***** válasza:
8%

Nagyon komolyan elbeszélgetnék a nagymamával.

Persze, a kicsivel is de gondolom nem ez a kérdés fő aspektusa.

Ha ő viszonzásul ugyanúgy felpofozza, azzal csak azt tanítja neki, hogy az a helyes, amit tett. HIszen ha a felnőtt így "kezeli" a problémát, miért csinálná másképp a gyerek?!

2012. máj. 23. 15:42
 20/24 anonim ***** válasza:
4%

Szerintem a nagymamának lehetett volna annyi "esze", hogy nem pofoz vissza. A gyerek 3 éves, ő meg évtizedekkel több. Maximum megfoghatja a gyerek kezét és határozott hangon elmagyarázza, hogy ez most fájt a mamának, aki most nagyon szomorú, és ilyet nem szabad csinálni. Sarokba állás, bocsánat kérés stb.

Ekkora gyerekeknél előfordul, hogy eljár a kezük. De nem az a megoldás, hogy visszapofozom, hanem, hogy elmagyarázom, hogy ilyet tilos, és megbüntetem. De ezek szerint a nagyi is 3 éves szinten van...

2012. máj. 24. 12:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!