Ha 3-4-5 éves kisgyereketek talál egy eü. Vagy intim betétet, tampont, és megkérdezik, mi az, mit válaszoltok?
Megelégszik azzal, hogy az egy betét?
Mennyire magyarázzátok, hogy mire való, ha érdeklődnek?
Nem tárolom szem előtt a betétet, tampont, de nem is dugdosom, táskában is van, ahol rendszeresen "kutakodnak". Még nem került a kezükbe, de előfordulhat. (2 és 4 évesek)
Vagy dugjam el előlük?
Nekem fiam van, ő is kérdezte, hogy az micsoda, mondtam, hogy tampont. Egyszer kérdezte azt is, hogy mire való, én nagy ügyet nem csináltam volna belőle, de épp siettünk valahova, ezért mondtam, hogy majd később elmagyarázom, de azóta nem kérdezte újra.
De megvan rá a jó magyarázatom, amit négy évesen meg is tud érteni: azt már tudja, hogy a nők pocakjában fejlődik a kisbaba. Ha legközelebb előkerül ez a téma, akkor elmondom neki, hogy ott, ahol a kisbaba fejlődne, minden hónapban puha kis szövetek keletkeznek, hogy a kisbabának kényelmes legyen. Ha nem szeretne a néni babát, akkor ezek a szövetek feleslegesek, és távoznak, ezért kell valami, ami felitatja.
A fiamat ismerve, ezt teljesen jól meg fogja érteni.
Elsősök vagy másodikasok voltunk az ikertesómmal, mikor nagy nehezen a fürdőszobapolcról megszereztünk egy-két betétet és nézegettük vajon mire lehet való, aztán anya ránknyitott. Elmagyarázta, hogy ha nagyobbak leszünk nekünk is időnként ilyet kell tenni a bugyinkba.
Na nekünk csak ennyit kellett mondani, másnap loptunk még kettőt és beragasztottuk őket-persze nem túl szépen, meg hát egy 7-8 éves lánynak még nemigen fér el a bugyijukban, főleg, hogy pont éjszakait sikerült ellopni. Elég kényelmetlennek találtuk. Aztán persze hamar lebuktunk, mert szépen nyitva, tisztán dobtuk ki őket a szemetesbe, anya megtalálta egy-két óra múlva és leesett neki, hogy nem szabad félmunkát végezni. Szánt rá egy kis időt, elmagyarázta az egész menstruációt, sőt a kedvünkért beragasztott egyet, hogy tudjuk, hogy kell, és megmutatta, hogy szépen feltekerve dobjuk ki. Utána már csak körülbelül félévente jött ránk a tesómmal a "lophatnék", később bevettük a húgunkat is. Szóval még egy-kétszer próbálgattuk utána is. De jó érzés volt, hogy tudtuk már mi az, mire való, minket is érinteni fog, szóval teljesen nyugodt voltam, mikor először megjött.
Szerintem anya nagyon jól csinálta.
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!