Mindenkit tegez a kisgyereketek?
Figyelt kérdés
Tanítom köszönni a kicsim, szia, pápá és már néha mondja pöszén, hogy csókolom.
A szomszéd házaspár fel volt háborodva, hogy nekik is csókolomot köszön, pedig már 35/37 évesek.
A mi időnkben én anyukám öccsének is csókolommal köszöntem, a szomszéd néniknek, bácsiknak is.
Divat lett mindenkit tegezni?
Szeretném, ha helyesen tanulná meg a köszönést és azért nem tegezne le azonnal 35-40 éveseket.
2012. máj. 1. 13:19
1/7 anonim válasza:
Csókolomot köszön, de tegezi a felnőtteket. Körülöttem szinte minden kisgyerek ezt csinálja -iskolában dolgozom- úgy 10 évesen állnak rá a magázásra.
2/7 anonim válasza:
Nálunk a csókolom megy. A nővérem 23 éves és neki is csókolomot köszöntek, ami azért durva! De hát még kicsi... majd pár év és a fiataloknak szia, az öregeknek meg csókolom lesz.
3/7 anonim válasza:
ne felejtsd el, még épphogy csak beszél! nem ismer x ezer szót, kifejezést stb. idő kell, hogy megtanulja, hogy kinek hogy köszön. én is ismertem egy kisgyereket(kb 2 éves lehetett) mindenkit tegezett, mert mást még nem tudott. nála még nem egy eget rengető bűn, ha letegez egy 40 évest, aki még csak nem is számít öregnek.
4/7 anonim válasza:
Egy kisgyerek nem tud különbséget tenni ennyire életkor szerint.. neki van a fiatal, az öreg, meg a nagyon öreg. Ebben zavarják össze, mikor valaki már "öreg" (a gyerek szemszögéből), de fiatalnak érzi magát, és neki ne köszönjenek csókolomot, meg a "bezzeg az én időmben"-ek, akik elvárják. Egy gyerek csak a saját korosztályát tudja belőni, ki kicsit idősebb, mint ő, ki sokkal, érdekes, még azt is észreveszik, ha csak egy évvel, de fiatalabb a másik. De azt, hogy értse, hogy egy 30-40 évest nem, de 20 évest tegezhetünk, pedig az ő szemében mindketten szimplán felnőttek, az még nem megy. Egy 40-60 éves is nagyjából egy kategória tud lenni náluk, 40-esek felháborodnak, hogy fiatalok még a tegezéshez, fiatalos 50-esek felháborodnak, hogy mekkora tiszteletlenség, hogy letegezték őket.. Hát, manapság nekem is nehéz eltalálni a megfelelő formulát, ha mondjuk belecsöppenek egy társaságban, ahol nem olyan kötöttek a köszönési-magázódási formulák, mint hivatalos helyeken, nemhogy egy ezt épp tanuló gyereknek:)
5/7 anonim válasza:
Nálunk mindenkinek "szia" a köszönés, és tegezik a felnőtteket.
6/7 anonim válasza:
3 éves, és mindenkit tegez.Az oviban is tegeződnek az óvónénikkel. Nincs ebben semmi rossz, ettől nem tiszteletlen. Ráér még megtanulni.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!
2012. máj. 1. 23:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!