Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Csak én fújom fel a dolgot? :...

Csak én fújom fel a dolgot? : Ovis buszkirándulás gyerekülés/biztonsági öv nélkül!

Figyelt kérdés

Érkezési időre kimentem a busz elé, leszálltak a gyerekek, és akkor láttam, hogy sima kirándulóbusz volt, mindennemű biztonsági felszerelés nélkül! Teljesen meglepődtem, egyáltalán eszembe sem jutott, hogy ezt előtte megkérdezzem vagy valami, fel sem merült bennem, hogy csak felterelnek 60 gyereket egy buszra, aztán "kapaszkodjál pistike"!

Nem akartam első mérgemben kérdőre vonni az óvónéniket, úgyhogy inkább ma reggel kérdeztem meg (tök nyugisan, indulat nélkül), hogy mégis ezt hogyan gondolták, hiszen nem véletlenül vannak a biztonsági előírások, és mi lett volna, ha neadjisten balesetet szenved a busz? A válasz: hát úgysem lehet minden baj kiküszöbölni, meg különben is az ilyen szuperbuszok olyan drágák, hogy nem futja a csoportpénzből, meg ezt a buszt használják már évek óta és sosem volt fennakadás és miért kell felfújnom ezt ennyire? Hát köpni nyelni nem tudtam! Mondtam, hogy lehet hogy ez a sofőr megbízható, de sok őrült szambázik az utakon és a különben sem lehet arra apellálni, hogy eddig nem volt semmi. Egyébként meg ha jobbra nem telik, akkor vessék fel szülőin, hogy fizessünk-e pluszban egy jobb buszért, szerintem ez nem csak nekem lenne fontos, különben meg nem muszáj busszal kirándulni, rengeteg közeli hely is van, ami elérhető gyalog vagy hévvel-vonattal (szuper helyen lakunk egyébként, sok-sok programlehetőség van a közelben tényleg!) Erre azt kaptam válaszul, hogy felfújom a dolgot!!!!

Szerintetek????????????

2012. máj. 18. 10:15
1 2 3 4 5
 21/42 A kérdező kommentje:

jesszus, nem írtam ,hogy akkor csak én aggódom!!! több hozzászóló is aggódik szintén, igen, így van!

nem kell olyat belemagyarázni a kommentembe, ami nincs ott!

légyszi ne csináld már! direkt írtam, hogy nem akarok sem vitázni sem piszkálódni sem semmi ilyesmi!

2012. máj. 18. 11:14
 22/42 anonim ***** válasza:

Jesszus! Ezt hogy értelmezed? "Kíváncsi voltam vajon egyedül én vagyok-e oylan hülye, hogy ezen aggódom?!?!"

Aszerint gondolkozom, amit leírva látok ezen az oldalon.

De felejtsük el, én sem vitázni akarok.

2012. máj. 18. 11:16
 23/42 anonim ***** válasza:
91%
Végigolvastam és a többséggel egyetértek. De...képzeljétek, a múltkor az én gyerekem is volt buszos kiránduláson az ovival és előtte való nap félve megkérdeztem az óvó nénit, hogy vajon van-e biztonsági öv a buszban...és mosolyogva azt felelte, hogy IGEN. Mondtam is neki, hogy le a kalappal. És nem horror árat kellett befizetnünk, talán 500 ft volt fejenként a kirándulás. Akkor is elengedtem volna, ha nincs biztonsági öv, de így kicsit nyugodtabb voltam. Én azt gondolom, hogy az óvónőn múlik, hogy felhajtja-e azt az öves buszt, vagy maradjon a jól megszokott. És nem magán ovi, sima állami, Bp IX. ker.
2012. máj. 18. 11:18
 24/42 A kérdező kommentje:

"Kíváncsi voltam vajon egyedül én vagyok-e oylan hülye, hogy ezen aggódom?!?!" Igen, mert az óvónő reakciójából ez jött le, hogy csak ÉN aggódom túl, ÉN reagálom túl. Ezért akartam megtudni MÁSOK véleményét.

mint azt fentebb is írtam. Való igaz, ezen mondatom után nem írtam oda, hogy "ezek szerint nem csak én". Mondjuk szerintem előtte pont azt magyaráztam, hogy én vagyok kíváncsi magamra vonatkozóan és nem másokat akarok megítélni...Elnézést, hogy félreérthető voltam, bár mindenki a saját szája íze szerint fejezheti be, úgyhogy csak remélni merem, hogy nem mindenki kanyarított belőle magának támadást vagy vette személyeskedésnek.

utolsónak:

végre valaki, akiknél ez szintén felmerült óvodai szinten. Köszi, hogy írtál többletköltséget is (hasznos, bár mi nem Pestiek vagyunk, és úgyis itt kell utánajárnom hogy melyik vállalkozó mennyiért tudna üléssel/övvel utaztatni), legalább egy újabb valós példa, hogy működhet így is a kirándultatás.

2012. máj. 18. 11:51
 25/42 anonim ***** válasza:
67%
Közérdekű kérdés, eltérő válaszok, kételyek, aggályok. A kérdező a kérdés és a kommentjei alapján intelligens, féltő anyuka, aki tök jó és fontos kérdést vetett fel.
2012. máj. 18. 12:12
 26/42 anonim ***** válasza:
Anyósom óvónő, náluk is van 2-3 évente egy anyuka, aki ezt felveti. A többiek egyet is értenek addig, amíg ki nem derül hogy mennyivel drágább lenne. Mindig leszavazzák :-(
2012. máj. 18. 12:26
 27/42 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem nem is mehetnének biztonsági öv nélküli busszal:

KRESZ IV. RÉSZ - A járműközlekedésre vonatkozó szabályok

IV. fejezet - Egyes járműfajták közlekedésére vonatkozó külön szabályok

.

.

(12) Iskolabusszal abban ez esetben szabad közlekedni, ha:

a) a 20. § (6) bekezdésében meghatározott táblával megjelölték,

b) az ülésekhez biztonsági övet szereltek fel,

c) a 135 cm-nél alacsonyabb gyermeket gyermekbiztonsági rendszerben rögzítették,

d) a legalább 135 cm magas gyermeket biztonsági övvel rögzítették,

e) a szállított utasok ülőhellyel rendelkeznek.

Én biztos, hogy nem hagynám ennyiben, akármennyire is utálnának ezért. A kocsiba sem ültetem be a gyerekemet biztonsági öv nélkül.

2012. máj. 18. 14:08
 28/42 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó, amiről te beszélsz, az az iskolabusz, egy specializált változat. A normál busz, ami személyszállításra alkalmas, és gyerekeket szállít más szabályozás alá esik, csak olvasd tovább a KRESZ-t:

48§ (5)Nem kell becsatolni a biztonsági övet:

d) a lakott területen menetrend szerinti személyszállítást végző autóbuszban;

e) a lakott területen kívül menetrend szerinti személyszállítás végző autóbuszban, ha álló utasokat is szállíthat;

f) az autóbuszban szállított 3. életévét még be nem töltött gyermeknek;

(8) A gyermeket nem kell gyermekbiztonsági rendszerben rögzíteni:

e) a menetrend szerinti személyszállítást végző autóbuszban;

f) a nem menetrend szerinti személyszállítást végző autóbuszban, ha álló utasokat is szállíthat;

g) ha 3. életévét még nem töltötte be és állva utazik az autóbuszban.

Így nem kötelező a buszban sem a biztonsági gyerekülés, se az öv, kivéve az első ülésen.

Szomorú, de ez van. Amennyiben a szülők többsége úgy dönt, nem kell a drágább busz, jó az öv nélküli, akkor két lehetőség van: vagy elengeded izgulva, vagy nem engeded el.

Ennyi. Én elengedem.

A kocsiba meg értelemszerűen bekötöm, nemcsak azért, mert a biztonsága az elsődleges, hanem ha már jogszabálynál járunk, akkor arra a törvény is kötelez - míg buszban nem - így ez szabad döntés alapja.

2012. máj. 18. 14:37
 29/42 A kérdező kommentje:
Lehet én nem tudok értelmezően olvasni, de az ovisoknál nem menetrendszerű járatokról van szó és 3 évesnél idősebb, ülő gyermekekről.
2012. máj. 18. 14:42
 30/42 A kérdező kommentje:
vagy mi számít menetrendnek? mert a kirándulásoknál egyetlen oda-vissza útra vannak esetileg kibérelve a buszok. az erre vonatkozó bérleti szerződés alapján ez már menetrend szerinti járatnak minősül vajon??
2012. máj. 18. 14:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!