2 éves gyerkőcnek 5 pontos öves gyerekülés vagy már elég az autó biztonsági öves ülés? Lent.
18 kg-ig mindenképp saját öves ülés kell. De amíg lehet ilyet használjatok, mert sokkal biztonságosabb! És ne csak akkor akard biztonságban tudni, amikor messzire mentek. A baleset akkor is bekövetkezhet, ha csak a boltba ugrotok le!!!
(sok idióta van ám az utakon, nem elég, ha te vigyázol!)
Nekem decemberben lesz 2 éves a fiam, 13,5 kg, 98 cm. 5 pontosat vettünk, ami menet közben is dönthető. 30.000 körül már elég jókat lehet kifogni, érdemes figyelni az akciókat. Az autó övével beköthető ülésekkel alapvetően 2 nagy gond van : 1. Ha olyan "szabadulós" a gyerkőc, egy pillanat alatt lenyomja a csatot és már kint is van. ( 2 éveseknél tomboló dackorszak idején nem kevés az esélye.) 2.Általában nem dönthetőek, csak egy fix pozícióba lehet őket beállítani induláskor. 200km-en sanszos, hogy valamikor "beájul" a gyerkőc.
De ez csak az én véleményem.
13.53-as vagyok!
Egyébként nem tudom rosszul! 3 év alatti gyerek nem szálítható autóban, csak gyerekülésbe, de akkor is csak úgy, hogy a gyerekülés biztonsági övével van rögzítva az ülésbe. És 135 cm felett lehet elvileg az autó övével bekötni.
De hogy ne a levegőbe beszéljek, itt az ide vonatkozó jogszabály.
"A 3 évnél fiatalabb gyermek csak gyermekbiztonsági rendszerben rögzítve szállítható. A gyermeket a gyermekbiztonsági rendszerhez tartozó hevederekkel (pántokkal) is rögzíteni kell."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!