Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Csak én fújom fel a dolgot? :...

Csak én fújom fel a dolgot? : Ovis buszkirándulás gyerekülés/biztonsági öv nélkül!

Figyelt kérdés

Érkezési időre kimentem a busz elé, leszálltak a gyerekek, és akkor láttam, hogy sima kirándulóbusz volt, mindennemű biztonsági felszerelés nélkül! Teljesen meglepődtem, egyáltalán eszembe sem jutott, hogy ezt előtte megkérdezzem vagy valami, fel sem merült bennem, hogy csak felterelnek 60 gyereket egy buszra, aztán "kapaszkodjál pistike"!

Nem akartam első mérgemben kérdőre vonni az óvónéniket, úgyhogy inkább ma reggel kérdeztem meg (tök nyugisan, indulat nélkül), hogy mégis ezt hogyan gondolták, hiszen nem véletlenül vannak a biztonsági előírások, és mi lett volna, ha neadjisten balesetet szenved a busz? A válasz: hát úgysem lehet minden baj kiküszöbölni, meg különben is az ilyen szuperbuszok olyan drágák, hogy nem futja a csoportpénzből, meg ezt a buszt használják már évek óta és sosem volt fennakadás és miért kell felfújnom ezt ennyire? Hát köpni nyelni nem tudtam! Mondtam, hogy lehet hogy ez a sofőr megbízható, de sok őrült szambázik az utakon és a különben sem lehet arra apellálni, hogy eddig nem volt semmi. Egyébként meg ha jobbra nem telik, akkor vessék fel szülőin, hogy fizessünk-e pluszban egy jobb buszért, szerintem ez nem csak nekem lenne fontos, különben meg nem muszáj busszal kirándulni, rengeteg közeli hely is van, ami elérhető gyalog vagy hévvel-vonattal (szuper helyen lakunk egyébként, sok-sok programlehetőség van a közelben tényleg!) Erre azt kaptam válaszul, hogy felfújom a dolgot!!!!

Szerintetek????????????

2012. máj. 18. 10:15
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:

Persze, hogy kevesebb Hév baleset van, hisz kevesebb HÉV is közlekedik. Tehát ezt ne hasonlítgassuk össze.

Nálunk is volt olyan anyuka, aki ilyen busszal nem engedi kirándulni, hát a gyerek így nem jött.

Csak nem tudom, hogy hol a határ? Hiszen a 14 éves gyerekek is biztonsági öv nélküli busszal járnak kirándulni. Majd akkor se engeded?

Amúgy sok szülő örül, hogy legalább erre el tudja engedni a gyermekét, hiszen a mai világban örülnek, hogy étel jut az asztalra, nemhogy még plussz pénzt adjanak gyerekülésekre az egynapos kiránduláson.

Nálunk szülőin az első kérdés az volt, hogy kell e még plussz fizetni, mert akkor sajna nem tudnak jönni :-(

2012. máj. 18. 10:31
 12/42 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is kicsit felfújod. Persze a biztonság fontos, de SOHA nem fogod tudni tökéletes biztonságba helyezni a kicsit! Itt azt kell mérlegelni, hogy a gyereked kimaradjon-e mindenből, ami élmény, csak azért, mert 100%-os biztonság nem létezik? Mert nem. Ha elengedném egy buszkirándulásra, és baleset miatt valami baja lenne, sosem bocsátanám meg magamnak, de akkor is elengedném, mert nem élheti burokban az életét. Arról nem is beszélve, hogy az autóban még nagyobb a veszély, mert hiába a gyerekülés, ha mondjuk egy kamion letipor bennünket - és az ilyen jellegű baleset SOKKAL gyakoribb, mint a buszos balesetek.

Így ha rettegve is, de el fogom engedni MINDIG busszal. Hadd fedezze fel a világot.

2012. máj. 18. 10:32
 13/42 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok, és az utolsóval maximálisan egyetértek, ugyanezt írtam volna le én is.
2012. máj. 18. 10:34
 14/42 A kérdező kommentje:

Szülőin tényként közölték, hogy ide mennek, mert ide kedvezménye van a z ovinak és. Egyébként több kirándulás célpontját is a szülők ajánlása alapján jelöltek ki, itt nem volt helye felvetésnek.

Amúgy meg én pont két hete kísértem egy gyerekcsoportot és egy kisbusszal mentünk, amibe minden ülésen súlycsoportnak megfelelő gyerekülés volt!

Én is sima busszal mentem kirándulni anno, ovisként, iskolásként egyaránt. Egészen addig nem is zavart, míg bele nem futottunk egy autópályabalesetbe, ahol a szemem láttára trancsírozódtak fel az emberek, meg hevertek itt-ott a végtagok és mi is csak rohadt nagy szerencsével úsztuk meg!... azóta valahogy mindig bekötöm magam és a gyerekeimet is. És igen, még akkor is bekötöm őket az ülésbe, ha csak 120 méter gurulunk a kocsival.

jó, oké, szóval tényleg én fújom fel a dolgot. Lehet. Ezért is kérdeztelek meg titeket, mert kíváncsi voltam az enyémtől eltérő nézőpontokra is.

Az a legszomorúbb, hogy tényleg nem tehetek túl sokat. Ha nem engedem el, akkor kiszúrok vele, ha elengedem ,akkor meg rizikózok... mindenesetre mivel én abszolute normális hangnemet ütöttem meg az óvónővel szemben, ő meg gyakorlatilag lerázott és semmibe vett, még lesz egy köröm ez ügyben. Körbe fogok kérdezősködni, és ha úgy tűnik, hogy nem csak engem érdekel hogyan lehetne biztonságosabban kirándultatni őket, akkor fel fogom vetni jővő év elején a különbusz-témát.

köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz!

2012. máj. 18. 10:36
 15/42 anonim ***** válasza:
100%

A mi ovinkból is már többször vitték kirándulni a gyerekeket, de eszembe sem jutott, hogy olyan busszal vinnék őket, amelyiken gyerekülések vannak. Van egy pár szülő, aki így sem tudja kifizetni a kirándulás költségét, ha ilyen buszt bérelnének, akkor a fél csoport biztos itthon maradna.

Szerintem is felfújod a dolgot, max annyit tudsz tenni, hogy legközelebb nem engeded kirándulni a gyerekedet, de azzal vele is kiszúrsz.

2012. máj. 18. 10:37
 16/42 anonim ***** válasza:
100%

Én csak azt nem tudom, hogy milyen buszt szeretnél?

A munkámból kifolyólag viszonylag sokat buszozom csoportosan, van hogy a legmodernebb Mercedes busszal (attól függően, hogy ki fizeti a kiruccanást), lékgondi bőrülés, amit el tudsz képzelni minden extrával, de biztonsági öv konkrétan ott is csak az első sorban van, mert ott nincs előtte már másik széksor.

Azt ne kérdezd, hogy miért, de így vannak kiképezve ezek a buszok. Nagyobb fékezésnél dől előre mindenki.

2012. máj. 18. 10:46
 17/42 anonim ***** válasza:
100%
szerintem sincs olyan busz, amiben végig van bizti öv. Ha ezekre kisbuszokra gondolsz, amikkel a magánovikba szedik össze a gyerekeket, akkor azok max 9 személyesek, ott van öv, nade abba egy harmad csoport sem férne be.
2012. máj. 18. 10:49
 18/42 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, fussál még néhány kört, hogy megnyugodj, és aztán ha mégsem sikerül elérni, hogy biztonságosabb busszal menjenek, akkor vegyél egy nagy levegőt, és eszedbe ne jusson arra gondolni, hogy bajuk eshet! Gondolj inkább arra, hogy mekkora élményt szerez ez a gyerekednek, és milyen boldogan fog mesélni, amikor hazaér. Csak POZITÍVAN! Semmi baj nem lesz:)
2012. máj. 18. 10:50
 19/42 A kérdező kommentje:

Mi is merci busszal voltunk és gyerekülés volt majdnem minden helyen! Nem tudom milyen tipus, mikori gyártmány (kicsit kockaformább volt, úgyhogy azt gondolom nem a legújabb tipus), de valahogy mégis rögzíthető volt bele a szabvány Graco ülés.

Szóval van, létezik olyan busz, amiben van öv.

Nem vitaindítónak szántam a kérdésemet, csak szerettem volna tudni, ki hogy vélekedik erről a dologról. És légyszi ne essetek már nekem, nem azt írtam, hogy aki öv nélkül utaztat az ilyen-olyan, nem minősítettem mert nem is állt szándékomban! Kíváncsi voltam vajon egyedül én vagyok-e oylan hülye, hogy ezen aggódom?!?!

2012. máj. 18. 10:53
 20/42 anonim ***** válasza:
Nem, nem csak te aggódsz ezen, legalábbis ha ez jött le a válaszokból, akkor nem olvastad jól. MINDEN szülő aggódik, csak emellett mérlegel. Én is ha oda kerülök, hogy a gyerekem busszal megy majd kirándulni, biztosan le fogom rágni mind a tíz körmöm. Tehát mi is aggódunk, akik írtunk!
2012. máj. 18. 11:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!