Mennyi idő alatt szoktattátok le a kicsikéteket a pelusról? És hogy csináltátok?
3. napja van pelus nélkül, csak alváshoz adom rá. Becsurrant és egyből jelzi, ráteszem a bilire és telepisili. Van hogy 2-3 órát kibír pisilés nélkül. Magától egyenlőre nem szól, hogy kell.
Jó ez így első lépésként?
Ha látom a viselkedésén hogy pisilhetnéke van, ráinvitálom és belepisil mindig.
Látszik a gyereken hogy pisilnie kell vagy nem. Vagyis én láttam a sajátomon.
Szerintem jól csinálod. Nálunk úgy volt, hogy levettem a pelust, első nap bepisilt, de nem kakilt. Ráadtam a pelust az alváshoz, oda kakilt.
A köv. napon már nem pisilt be, viszont bekakilt. Aztán megint bekakilt. A negyedik napra már be sem kakilt. Pisis baleset egyenlőre már rég nincs (kb. 2 hete szobatiszta, szóval még biztos lesz baleset), és már a kaki előtt is ügyesen szól (van, amikor azt mondja, hogy pisilnie kell, de kaki lesz belőle).
Kérdezgesd sűrűn, hogy nem-e kell pisilnie. Ültesd wc-re akkor is, ha nemet mond. És mond meg neki, hogy a nagykislányok/fiúk már nem hordanak pelust.
ÉS sok-sok dicséret.
Elkezdte a bölcsit és ott ráteszik a pelust :( Mert nekik úgy egyszerűbb. Azt mondják azért, mert a kicsikém még nem szól magától, hogy kell pisilni :(
Így lesz vagy fél év amire átáll :(
Fiú egyébként és 2 éves!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!