Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Két és fél éves mellé hogy...

Két és fél éves mellé hogy szoktattátok be a kistesót?

Figyelt kérdés

mikor és hgoyan?a kicsi most 3és fél hós.éjszaka rikán kel 1-2 között,inkább hajnalban 1x.nem rossz alvó.a nagy nagyon jó alvó.

attól félek amikro a kicsi felébred felkelti a nagyot.nálatok hogy volt?

2012. márc. 9. 21:29
 1/1 anonim ***** válasza:
A fiaim között alig másfél év van.A nagyobb most 28, a kisebb 10 hónapos. Nem kerítettem nagy feneket a dolognak.(Pedig nekünk pont a kis tesó érkezésekor egy költözés is volt.)Ez elég nagy zavart okozott a nagyobbnak,(és nekem is) de mivel normális dologként kezeltem elég jól vette az akadályt. Feladatokat adtam neki a baba körül, PL: hozd ide légyszives a cumit, a pelenkát stb.Bevontam az etetésbe, pelenkázásba, és ha ordított valamiért a kicsi, akkor elmondtam neki, hogy most mennem kell, mert ez és az a dolgom a babával.Mindenki csodájára jár, hogy mennyire szeretik egymást. Ha sír a baba, a bátyja még játék közben is figyelmeztet engem.Vagy ha látta,hogy a kicsivel foglalkozom, akkor ha valami gondja is volt, látta, hogy nincs érkezése zavarni. Persze mindig nagyon megdicsértem, ha segített, de még véletlenül sem szabad erőltetni, ha kifejezésre juttatja, hogy egy játék pl az övé.Tehát a saját énjét is hagyni kell érvényesülni. Ha érdekel, részletesen is elmesélhetem, hogy miért nincs féltékenység, ezzel együtt pl. éjszakai közös ébredés sem. Mert a kicsi sem ébred fel ha a bratyó üvölt, és fordítva. Nem vagyok szaki, de ez valahogy nagyon jól működik nálunk.
2012. márc. 27. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!