3éves fiam mellé most várjuk a kistesót. Lennének kérdéseim? Szóval lennének kérdéseim. Egy szobában lesznek majd. Nálatok működött a dolog? Nem zavarták egymást?
Nálam 3 év van a gyerekek között. Amikor megszületett a kistesó akkor először ott aludt kint velünk a szobában esténként (egy ágy mellé tolható kiságyban). Rosszul aludt ő is én is. Aztán 1.5 hónapos lehetett vagy annyi sem amikor tettem egy próbát és betettem a lányom mellé. Nem kelt fel rá, pedig a kicsi még most is kel éjszakánként (1 éves) és van, hogy sikítva a foga miatt. Nagyon ritkán ébred meg rá, de olyankor vagy megvárja, hogy letegyem a kicsit vagy szólok a páromnak és bemegy hozzá (de ez max 1-2x fordult elő)
Soha nem bántotta a kiságyban (meg sehol) egy ekkora gyerekkel meg lehet értetni, hogy nem szabad (a testvéri addide a játékot veszekedést most nem számítom, de verekedni akkor sem szoktak)
Nem tudom mennyire jó alvó a fiad, de a lányomról azt hittem, hogy minden neszre felkel éjjel aztán kiderült, hogy a parketta reccsenésre igen (már kicseréltük azóta :)), de a kishúga sírására nem.
Mikor születik a kicsi? Milyen nemű lesz?
nálunk 19hónap van a két kicsi között.(most lesz 3éves a nagy a kicsi 16hónapos)
első 6hetet aludt a kicsi velünk,mert még nem alakult ki a rutin.Aztán ágy hiányában(visszaadtuk a másikat)egy szobában aludtak.A kicsit arra "tanítottam",hogy egyedül aludjon el.7re már általában aludt.A nagy olyan 8körül aludt el,úgy hogy még mindig ott ülök az ágya mellett.Abszolút nem zavarta fel a kicsit,pedig próbálkozott beszélgetéssel is...a kicsi meg éjjelente 2-3x kelt,de erre meg nem ébredt a nagy.Hallottam hogy nyöszörög,áthoztam,megetettem,és aludt is vissza.Hajnalban fordult a szitu,a nagy átjött a kicsit az ő helyén etettem.
Persze vannak extrém helyzetek,főleg ha beteg valamelyik.Ilyenkor a nagy ott alszik köztünk,ha a kicsivel kell fent lenni,akkor átviszem a nagyot,apához,és nem altatom a kicsit.
Hogy bántja e,azt nem tudom.Gyerek függő.Nálunk kiabál rá(neeem,neeem),meg lökdösi.Nagyon irigy rá.De már alakulnak.
Az a lényeg,hogy a kicsi napirendjét igazítsd a nagyéhoz.
Ja és az elalvás náluk úgy megy, hogy először elalszik a kicsi (szerencsére magától) aztán bemegyünk aludni a naggyal. Amióta megszületett a tesó nem alszik el magától, pedig előtte csak kapott egy puszit+mese és már ki is jöhettünk.
Ha igényli, hogy ott maradj akkor szerintem maradjál, ha nem akkor nem kell aggódni biztos nem fogja bántani, max nézegetni.
Szerintem akkor kezdetben rakd be mellé és max, ha nagyon zavarja és ő kéri akkor vidd ki magatokhoz. és amit egy korábban kommentelő írt az szerintem is nagyon fontos. vagyis a kicsi napirendjét kell alakítani a nagyéhoz.
További boldog babavásárt és gyors szülést és sok örömöt a két gyerkőcödben :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!