Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kérdéseim lennének orvos...

Kérdéseim lennének orvos megfogadásával kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Az elejétől magándokihoz járok terhesgondozásra (most a 25. hétben vagyok), de még nem votl róla szó, hogy ő legyen a szülésnél. Ezt mikor kell mondani neki és hogyan? Rá kell kérdezni az árra vagy ő megmondja, vagy majd a végén?

És mi van ha akkor épp szabin van , vagy valami ha szülök? És ha elindul a szülés, akkor kell neki telefonálni, hogy elindult, vagy hogy megy ez? Elnézést, ha butaságokat kérdezek, de az első terhességemnél nem volt fogadott orvosom, nem tudom, ez hogy megy. :)

köszi aki válaszol!

2011. máj. 19. 14:42
 1/7 anonim ***** válasza:

Meg kell kérdezned tőle, mégpedig mielőbb.

Sok orvosnál egy picit máshogy vannak a részletek.

2011. máj. 19. 14:43
 2/7 anonim ***** válasza:

Ha már magánpraszkisban hozzá jársz, az már annyit jelent, hogy nála szeretnél szülni. És gondolom már voltál afp-n, meg egyéb vizsgálatokon is, ahova ő küldött. Ez általában az a kórház,ahol ő dolgozik, és ahol szülni fogsz.

Az én dokim azt mondta, várandós anyuka, aki hozzá jár, bámikor hívhatja, ha kérdése van. (Eévégre ezért fizetem őt.)

Ha szabin van, akkor is be fog menni,ha szülsz. Ha konferenciára kell mennie, addig - jobb esetben - átad egy számára megbízható dokinak, amíg vissza nem ér.

De ezt ő majd minde elmondja, csak tedd fel neki a kérdéseid.

Amúgy alaphelyzetben a szülés "ára" a magánviszgálat ára*10. De rá is lehet kérdezni, hogy mit kér...

Üdv!

2011. máj. 19. 14:51
 3/7 A kérdező kommentje:
ok, persze megbeszélem vele. de pl. mikor szóljak neki, hogy elindult a szülés? amikor már benn vagyok a kórházban vagy amikor itthonról elindulok?....vagy ezt is tőle kérdezzem?
2011. máj. 19. 14:58
 4/7 kisnita ***** válasza:

Nálunk úgy volt, hogy a 13. héttől jártam hozzá (előtte másikhoz másik városba, de azt nem győztük anyagilag) én már az elején mondtam neki, hogy nála akarok szülni mert nekem ő szimpatikus és nem ismerem annyira a többi dokit meg anyukám is őt javasolta. Nem mondta, hogy mennyit kér külön a szülésre, én meg nem kérdeztem rá. Minden alkalommal mikor mentem 5 ezret kért, amikor volt rákszűrés is akkor 7-et. Én úgy voltam vele, hogy majd szülés után kap valamennyit borítékban attól függően, hogy hogy bánt velem a szülés alatt és főleg, hogy mennyit tudunk majd adni. Pont akkor költöztünk meg felújítottunk szóval annyira nem dúskáltunk a pénzben.

A szülés az nálam úgy zajlott, hogy a kiírt napon befektettek pont bent volt a dokim is, tehát külön nem kellett neki szólni, hogy jöjjön. A szülés az brutál volt, szerintem nem szabadott volna hagynia engem ennyit vajúdni, végül megcsászározott mikor már alig volt szívhangja a babámnak. A varratszedéskor találkoztunk újra, akkor adtam neki borítékban 40 ezer Ft-ot. Ha azt vesszük akkor így is úgyis nála szültem volna mert azon a héten végig ő volt bent. Meg azzal nem nagyon voltam megelégedve hogy mikor kértem az EDA-t azt mondta nem tud adni mert nincs elérhető aneszteziológus. Mondjuk ez a kórház hibája nem az orvosé...

Lehet, hogy többet várt volna el mint 40 ezer mert utólag már hallottam több anyukától is, hogy min. 50-et szoktak adni neki és még arra is húzza a száját. Hát nekem ennyi volt, ennyit adtam. De ha lett volna szerintem akkor sem adtam volna többet egyrészt mert nem a szabijáról hívtam be szülésre másrészt mert nem ezt a hozzáállást beszéltük meg.

Ha nem mondja magától a doki, hogy mennyit kér akkor szerintem ne kérdezz rá. Majd a szülés után döntsd el, hogy mennyit bírsz/akarsz adni, mert szerintem nem csak az fontos, hogy a terhesség alatt hogy bánik veled hanem az is, hogy a szülésnél milyen. Velem nem volt ott, 3-4 óránként jött be megnézte a ctg-t és ment is, kérdezni sem volt időm tőle. Éjszakára is hazament, igaz azt hozzátette, hogy örülne ha felhívnák, hogy jöhet vissza mert kitágultam.

2011. máj. 19. 15:05
 5/7 anonim ***** válasza:

Első vagyok:igen, pontosan ezeket kell megkérdezni tőle.

Pl."Hogyan zajlik Önnel egy szülés?" Jó esetben az anyagiakról is beszél, ha nem, a végén megkérdezheted, hogy anyagi vonzatairól mondjon valamit.

Egyébként az sem egyértelmű, hogy ha csinálja a terhesgondozást, akkor a szülész is vállalja.

Én mondjuk akihez anno jártam, rögtön a + teszt után megkérdeztem, hogy vállalja-e a szülést, és mondta, hogy sajnos nem (igaz, ez a kórházi átszerveződések táján volt, de ő emiatt nyugdíjaztatta magát, és csak magánrendelése volt). Ekkor megmondtam neki, hogy akkor olyan orvoshoz szeretnék terhesgondozásra járni, aki a szülést is levezeti aztán, ezt maximálisan elfogadta, így elváltunk.

Szerintem legjobb, ha felírod az összes kérdésed egy papírra (otthon vezetsz egy kis listát, amikor eszedbe jut valami, ráírod), én is listával szoktam menni a dokihoz, ebben nincs semmi ciki. :o)

2011. máj. 19. 15:15
 6/7 anonim ***** válasza:
Még annyit tennék hozzá az eddigiekhez, hogy nálunk nem a kismamának szokás szólni a dokinak, hanem a kórházból hívják fel miután kiderült, hogy tényleg beindult a szülés és már olyan fázisban vagy, hogy szükség van az ő jelenlétére.
2011. máj. 19. 18:27
 7/7 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat, azt hiszem, most már nagyjából képben vagyok. :)
2011. máj. 20. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!