Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kiabálsz a kisgyerekeddel?

Kiabálsz a kisgyerekeddel?

Figyelt kérdés
Milyen gyakran? Utcán is?
2012. máj. 14. 13:04
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat. Még azon is detonálok, ha szólok nekik ötször, hogy "kérlek, gyere ide", pl. kezet mosni, és lepereg róluk.
2012. máj. 14. 13:20
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Őszinteségedért nagy elismerés, itt anyukák között nem szégyen bevallani, hogy elönti az agyunkat a vér időnként, és tehetetlennek érezzük magunkat. Én is rángattam már meg a kislányomat nem egyszer, hétvégén meg "megvertem" párnával, ilyenek előfordulnak, néha szégyellem magam, máskor meg röhejesnek látom magam. Egyszer nem akarta visszavinni a helyére a kissámliját, megfogtam a kezével a sámlit és így elvittük a helyére, utána egy hétig a sámli helye ott volt a kezén. Hát nem vagyok rá büszke.

2012. máj. 14. 13:39
 13/27 anonim ***** válasza:
Nem üvöltök.Utcán csak akkor,ha mondjuk motorral van és meg kell állni.Otthon erélyesen,határozottan és kicsit hangosabban rászólok plusz felveszem a mérges nézésemet.
2012. máj. 14. 13:44
 14/27 anonim ***** válasza:
Minden elismerésem a kérdező őszinteségéért, itt nem szokás bevallani, hogy valaki adott már pofont a gyerekének. Én abba a táborba tartozom, akik nem ítélik el végérvényesen a fenékre ütést,vagy adott esetben egy pofont, előállnak - nem is kevésszer olyan helyzetek, amikor nem marad más eszköz egy szülő kezében. Visszaélni nem szabad vele, és nem helyettesíti a dolgok megbeszélését, az ok - okozatok átrágását ( a gyerekkel együtti közös megbeszélésre gondolok). Kell, szükség van a határozott fegyelmezésre, mert csak így alakulnak ki a határok , és a gyerekben a határok tisztelete.
2012. máj. 14. 13:49
 15/27 anonim ***** válasza:

Mostanában azt kell mondanom hogy muszáj,a dac korszak közepén járunk és elég kemény! :( Folyton azt hallom hogy "nem,nem akarom,nem csinálom "stb........ Persze én nem vagyok az az engedékeny fajta mert úgy is addig mondom neki amíg nem úgy van ahogy annak lenni kell!Sokszor a füle botját sem mozdítja,olyan mintha megsem hallaná amit mondok és vagy ötödjére mondja hogy "mi,mit mondtál,hmmm? én erre meg "nem mi hanem tessék! Az úton is képes átmenni szétnézés nélkül holott naponta elmondom neki mi az átkelés menete.Érdekes módon ezt a kicsi bekötő utaknál csinálja,ez pedig a dac..........:(

Tényleg nem szép dolog a kiabálás,de sokszor hasznos!Persze van olyan habitusú gyerek aki szép szóval is ért de az ritka,legalábbis az én környezetemben!

2012. máj. 14. 14:09
 16/27 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy nem ítéltek el. Igen, valóban sok tényező közrejátszik, valószínűleg a kialvatlanságom is, meg az önmagammal való elégedetlenség. Mindhárom sógornőm tágas, rendes lakásban ill. házban él, mi meg kis lakásban, már a plafon felé terjeszkedünk. Nálunk elég kiborítani két játékosdobozt és kupi van, nem lehet takarítani...és pl. örökös dilemma, hogy oké, leülök játszani, de akkor nem lesz ebéd, tisztaság, mosás, stb. Sógornőim este, ill. éjszaka csinálják ezeket, engem meg frusztrál, hogy nem bírok fentmaradni 2-ig...no és abből is az fakad, hogy kevésnek érzem magam, és ingerültebb vagyok.
2012. máj. 14. 14:13
 17/27 anonim ***** válasza:
Sajnos nem vagy egyedül:(:(Írtam is neked.
2012. máj. 14. 14:22
 18/27 anonim ***** válasza:

Szia!

Sajnos minden nap.Van,hogy csak 1-2 alkalommal,de van,hogy egész nap,ha meg van kergülve.Pl ma délelőtt máshogy nem lehetett vele beszélni.Most alszik szerencsére,remélem angyalként ébred.Mindig megbánom,hogy megint ki tudott hozni a sodromból és midig megfogadom,hogy nem hagyom magam,de eddig még nem jöttem rá,hogy lehetnék türelmesebb.Alapból lobbanékony vagyok,ahogy jön,úgy megy a méreg,de azért nekem is vannak olyan napjaim,hogy birka türelmem van.Azokat a napokat imádom,mert olyankor bármit csinál nyugodt tudok maradni.

2012. máj. 14. 14:58
 19/27 anonim ***** válasza:
Ja,utcán soha.
2012. máj. 14. 14:59
 20/27 anonim ***** válasza:

jAJ tökre megértelek...nekem ugyanez. 2 égetnivaló rossz fiú gyerek. És én is szoktam kiabálni, igen. Nem vagyok rá büszke de amikor hajt kifelé az autó elé akkor irigylem azt aki halál csendesen tud viselkedni akkor is.

Mondjuk én úgy "kiabálok" rájuk, hogy hangosan odakiáltok hogy állj már meg, nem látod hogy jön az autó vagy vmi ilyesmi...

de konkrétan leszidni nem szoktam, csak otthon.

Otthon is van kiabálás sajnos amikor épp veszélyes dolgokon törik a fejüket (állandóan...).

Nekünk nem kicsi a lakás de ez se jobb mert minél nagyobb a terület annál nagyobb kupit lehet csinálni...én is kialvatlan vagyok és fáradt.

Ütni mondjuk nem ütöttem meg még őket, erősebben megfogom a karjukat ha nem figyelnek. De a kiabálásra se vagyok büszke. Tökre unom hogy én vagyok az ordítozós ember a családban. (mert a férjemet persze kenyérre kenik, de fegyelem az nulla..)

2012. máj. 14. 15:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!