Mennyit és min vitázol/veszekedsz/kiabálsz férjeddel, gyermekeddel (mennyi idős) egy nap?
Kisfiam 6,5 hónapos,amióta megszületett 1x vitáztunk a párommal,de akkor is csak azért mert fájt a gyerek hasa és rossz volt hallani ahogy sír,és én nem tudok neki segíteni.
Hát ezen vitáztunk. :)
Ritkán veszekszünk, ha igen, akkor a következökön:
-szórja a pénzt, a hónap utolsó hetében egy fillérünk nem marad, ha ezt szóvá teszem, akkor már kiakad.
-hétköznap állandóan a telefonján játszik, nem foglalkozik velem
-ma pl. azért húzta fel magát, mert 11 helyett fél12-kor akartam elindulni :D
Tehát ilyen "komoly" dolgokon tudunk órákat veszekedni...
A lányommal nem szoktam (10 hónapos), a múltkor rákiabáltam muszájból és sírva fakadt. Az ágyunkra tettem játszani, egy kábel meg ott van állandóan, mert arra dugom rá a telefontöltöt, csak sokszor ez szétesik. Na és ebbe a kábelbe belenyalt, jól megrázta a nyelvét és üvöltött mint a sakál. Legalább 10x elmondtam neki elötte, hogy ez nem a babáé és elvettem töle, de visszavette. Na és a rázásból sem tanult, vette volna megint a kezébe de rákiabáltam. Dehát inkább, minthogy valami komoly baja legyen...
Eddig ez az egy alkalom volt, remélem nem lesz több.
Veszekedni nem szoktunk, legfeljebb én megsértődni. Meg néha megy ez a "ki hagyta égve a lámpát/hol van a konzervnyitó/ki bontotta fel a teli üveget, amikor a másikban még van" típusú szóváltás, de nem komoly :)
A gyerekkel alkalomadtán szoktam "veszekedni", mert húzgálja a padlón a kisasztalt, és borzasztó hangja van (gondolom alattunk se élvezik), na ő aztán tud ilyenkor alakítani, általában rávágja, hogy "anya, menj ki innen most rögtön" vagy azt, hogy "nem hallom amit mondasz és kész". 4 éves amúgy (vagyis már majdnem annyi) és áááá, nagyon meg tud sértődni :)
Férjemmel nem tudom, mikor vitáztam utoljára, veszekedni, kiabálni nem szoktunk...ez nem jelenti azt, hogy minden tökéletes, de én inkább a megbeszélés híve vagyok, mint a puffogásé.
A gyerekekkel is igyekszem határozott, de nem agresszív lenni, eddig működik (3 és 5 évesek). Nem kiabálok, viszont következetesen büntetek.
Nálunk a vita tárgya a picúr.
a párom nagyon nehezen bírja a hisztit. Amikor hazajön a melóból persze vele akar a fiam játszani, húzza mindenfelé, de ő kajálna, meg pihenne egy kicsit. Jön a hisztiroham. mindkettőnél.
MÉg olyan dolgokon vitázunk, hogy a párom túlfélti a gyereket. jajj csukjuk be a szobaajtót fel ne ébredjen, jajj Így, jajj úgy........ pedig alig van itthon,és osztja az észt sokszor a gyereknevelés témában.
Talán ennyi.
Nálunk a gyerekek nevelésében vannak vitáink. 10 hós és 2,5 éves.
Pl. Alvás előtt a kicsi sír, én ráhagyom, ha nagyon sír simizem. Férjem álomba ringatja. De ő csak hétvégén a többi nap én szívok. Vagy a nagy nem vacsizik de lefekvéskor nyavalyog hogy éhes. Férjem nem ad neki miért nem evett velünk. Elvben egyetértek gyakorlatban nekem visít és ha felveri a kicsit nekem kell visszaaltatni.
A nagy köztünk akar aludni. Ő hagyja én szeretném a helyén aludna.
Gyerekekkel inkább a nagyobbal de szinte egész nap, hála adackorszaknak. Meg a kicsivel elég vadul játszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!