Milyen gyakran kiabalsz a gyerekedre, egyaltalan szoktal-e?
3eves szinte a lanyom, de erzem elrobban az agyam a sok hiszti miatt. Valami mindig van, amiert eppen brunnyog.
Nem tudom megallani, hogy ne kialtsak ra. Mindennapos mar szinte a dolog.
Ha szepen mondom nem is hallja meg, pedig o egy viszonylag nyugis, jo gyerek volt.
Sajnos én is szoktam kiabálni, először csak szépen nyugodtan elmagyarázom a dolgokat, aztán még egy jó párszor próbálkozom egyszer de mikor sokadszori próbálkozás után a füle botját sem mozdítja,nem hagyja abba a hisztit vagy normálisan viselkednia kkor bizony elszakad a cérna.De mostanában próbálok leállni ezzel a kiabálással,inkább nem is foglakozom a hisztivel, vagy beküldöm a szobába ,hogy gondolkozzon el rajta,hogy hogyan is viselkedett,akkor aztán a szobában dúl-fúl egy darabig,aztán mikor megunja akkor kijön azt mondja jó leszek és egy darbig az is, vagy ha kint vagyunk az udvaron és példul. felmászik a kerítésre vagy hasonlókat csinál(mert ,hogy állandóan mászik mindere mondtam is ,hogy tornász lesz egyszer, csak,hogy nagyon féltem,hogy lepottyan) elmondom többször is,hogy fejezze be de ha nem használ akkor mehet befele legtöbbször megembereli magát és abba hagyja de volt már rá péda, hogy tényleg be kellett neki menni az udvarról,mert akkora hisztit csapott.
Szóval a lényeg az,hogy meg kell próbálni nem kiabálni,tudom nagyon nehéz de muszáj valami más módszert találni,mert én azt vettem észre,hogy ha én kiabálok akkor ő is kiabál a többi gyerekkel ha azok valamit nem úgy csinálnak ahogy ő akarja, és nincs is rajta mit csodálkozni ha én is kiabálok vele.
Én is úgy csinálom mostmár mint az első. Nem kiabálok csakazért se. Megfigyeltem hogy egyre gyakrabban és egyre többet kell rászólni nagyon hangosan, erősen, vagy kiabálni én meg nem akarok ilyen ordítozós anyuka lenni.
Úgyhogy ha "brunnyog" ahogy írod én ezt nyünnyögésnek hívom (látszólag ok nélküli magasabb idegesítő hangon történő nyavajgás hisztibe hajlóan:)) akkor beküldöm a szobába és megmondom neki hogy majd ha szépen normális halk hangon tud beszélni akkor kijöhet és tárgyalhatunk. Nagy többségében hatásos!!!! Van egy két alkalom amikor nem, de ez akkor van mikor nem tudok érte időben menni az oviba csak kicsit később és nem is aludt napközben plusz még a kaja is olyan volt amit nem szeret, na olyankor hatalmas hisztik vannak. De már ezt is próbálom rövidre zárni.
Hazaérünk megetetem vmivel amit tudom hogy szeret, megitatom gyorsan. Majd egy félórával hamarabb megyünk fürödni és aludni is.
Neki is jobb ha nem kell 2-3 órát tök hisztisen eltöltenie még.-
A lanyom is most szeptemberben kezdte az ovit (ottalvos ovi). Huu nagyon sokat valtozott azota. Delutanonkent nagyon hisztis es delutanra minket is kikeszit a munkanap.
Es hat mar az en turelmem is elfogyott 3 ev itthonmaradas alatt talan. Vegre visszetertem dolgozni, de attol meg bele kell valahogy nyomoritani a haztartast is.
Na ezt nem tudom mas hogy oldja meg!?!?!?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!