Akit idegesít a kérdésem az ne válaszoljon! Van köze a hasmenésnek a májhoz?
nem én vagyok az utolósó előtti válaszadó,de szerintem biztosan epét akart írni, mert az epe működése összefüg a májéval.
a lép és máj megnagyobbodás sokszor vírusos eredetű, mivel mindkettő az immunrendszer fontos része. egy erősebb betegség után gyerekeknél gyakran megnagyobbodik, idő, amíg visszaáll. a biztos persze a laborvizsgálat.
Nem feltétlenül jelent gondot, de azért nagyon jó, hogy alaposan kivizsgálják - biztos, ami biztos.
Elhiszem, hogy aggódsz, de valószínűleg összeszedtetek egy jó kis vírust, ami miatt megy a hasa - még baktérium is lehet, mert azok hosszabb ideig garázdálkodnak az emésztőrendszerben - és mivel ahogy írták mind a láp, mind a máj felelős azért, hogy a káros mikroorganizmusokat és az általuk esetlegesen termelt toxinokat és társaikat közömbösítsék, nem meglepő, ha meg vannak nagyobbodva.
Várd meg a laboreredményt, és ki fog derülni.
Mielőbbi jobbulást a kicsinek!
Szia!
Én vagyok aki az első kérdésedre írt. Ha vírusos eredetű a hasmenés, akkor attól lehet a mája nagyobb. A lépemnek nem volt baja, így ahhoz nem tudok hozzászólni.
Ne idegesítsd magad előre, holnap meglesznek a laborok, és a doki is többet tud majd mondani.
Menjetek el ultrahangra, és lehet, hogy nem ártana egy gasztros vizsgálat, allergiára nézve. Miket eszik, iszik, amióta megy a hasa? Fogyott?
Adj neki naponta Bonolact Prokidet, nagyon jó hasmenés esetén, visszatelepíti a hasznos bacikat, amiket a hasmars kiírtott.
Légyszi, majd írj, hogy mit mondott a doki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!