Mik az idegrendszeri éretlenségre utaló jelek egy-egy korosztálynál? Van erre valahol összefoglaló táblázat? Légyszi laikus ne válaszoljon.
Főleg mozgásformákra gondolok vagy pl. az elvont gondolkodásra utaló dolgok, játék stb.
Pontosabban nem tudom megfogalmazni, de szerintem egy gyógypedagógus érti a kérdésem.
2,5-3 év körüli korosztály érdekel elsősorban.
Én csak egyet tudok. Kisfiamat elvittem neurológushoz egyéb okból.
Megvizsgálta és mivel néha lábujjhegyen lépkedett, azt mondta, hogy kissé inkoordinált és vigyük úszni, idegrendszeri éretlenségre utal ez.
Ilyenre gondoltál?
Kedves utolsó!
Ez nálatok milyen tünetekben nyilvánul meg? Mozgásban, viselkedésben? Remélem jár erre gyógypedagógus, aki elmagyarázza ezt nekünk.
Első voltam.
sziasztok
az én fiam 2,5 éves neki éreten az idegrendszere ez látszik a mozgásán is, nem tud páros lábbal ugrani, egyedül lépcsőzni - csak kapaszkodva , ügyetlenke
egyedül enni sem akar ilyesmik járunk tsmtre meg hrg úszásra azóta nagyon szépen és sokat változott
Nem vagyok szakértő.De nemrég találtam egy jó kis cikket: [link] S ez 7 éves korig van,de ezt könyvjelzőztem be..
A lányom lépcsőzik,de pl tornyot nem épit. Meg mindenre mászik fel.Szerintem kicsit ő is elmaradott.Mondjuk tegnap két kockábül már csinált tornyot.
Nagyon jellemző tünet ,hogyha pörgeted a gyereket vagy magától pörög egyszerűen nem szédül el,a szeme nem jár jobbra balra. Ez idegrendszeri éretlenségre utal.
Amik még jelek lehetnek ennél a korosztáylnál : csetlés-botlás,főleg nagymozgások terén ügyetlenség,amit az egyik hozzászoló irt,páros lábbal nem tudnak ugrálni ez is elég jellemző. Gyakran elesnek ,szerepjáték hiánya
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!