Akik együtt alszanak gyermekeikkel miért teszi?
Hány hónapos/éves koráig szeretné igy?
akik külön alszanak azok mióta? nehéz volt a különválás?
ket es fel eves koraig.
az utolso felevben apa kulfoldon volt, mindkettonknek jobb volt igy, az elso fel evet a kiagyaban toltotte csak beteg lett es athoztuk es ottragadt
kb egy het alatt szoktattam kulon szobaba, kulon agyba, szóval konnyen ment, bar nem rajongott az otletert
Noncsimoncsi: nekem 1,5 év van a csajok között, egyszerre sikerült a kettőt kipattintani a gyerekszobába, úgy a kicsi 1 éves korában. Szerintem az a baja, hogy egyedül van. Még amikor ovisok voltak az enyémek, akkor egy kislány (nagycsoportos) jött át hozzánk látogatóba, hallottam ahogy kérdezi a lányomat: te is anyukáddal alszol? Nem, én a tesómmal.
Sok egygyerekes anyuka panaszát hallottam, hogy a gyerek kijárkál, nem akar egyedül aludni. Majd megoldódik nektek is, igazából még egy tiniről sem hallottam, aki a szüleivel aludt volna. :-)
Válasz a kérdezőnek arra, hogy miért: szerintem természetes igény a picurik részéről. Annyi nagyonokos tanulmány van arról, hogy miért ilyenek a férfiak és a nők, pl. a nőknek szerteágazóbb a figyelmük, mert amikor a bogyókat gyűjtögettük, akkor erre volt szükség. A férfiaknak meg a koncentrált figyelemre a vadászathoz... Mindig visszamegyünk az őskorba, amikor természetes volt, hogy a gyerekeket védeni kell. Erre most itt vannak ezek a pirinyók, az ember évezredek óta védelemben, együtt alszik a szüleivel, de most elvárnánk tőlük, hogy legyenek baromi boldogok a fal másik oldalán a kis zenélő forgójukkal és a plüssmackójukkal, anyut meg aput hagyják békében szunyálni. Szóval én azért aludtam velük, hogy megadjam nekik ezt a nyugalmat és biztonságot. De mondjuk nem minden gyereknek ez az igénye, két barátnőm is van, ahol az egyik gyerekük nem is nagyon volt oda a ringatásért, meg az együttalvásért, ők békésen elvoltak a kiságyban. Az enyémek meg idegrohamot kaptak a rácsos ágyban...
Előzőm vagyok, még annyit hogy jön a kistesó, ő is velem fog aludni és ha a nagy akar bármikor jöhet hozzánk. Amikor a kicsi nagyobb lesz, akkor majd alhatnak együtt veszünk majd nekik két kis édi ágyat egymás mellé :)
Lehet majd én fogok átjárni hozzájuk ha már nagyon hiányoznak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!