Ti megemlítenétek a helyemben? Lent.
Figyelt kérdés
Nos, a sztori a következő. A szüleim elváltak, anyukám és apukám is újraházasodott. Mind két helyen született kistesó. Anyu oldaláról a kisöcsémet imádom, egy végtelenül sportos és fitt kis gyerek, 11 éves, de sosem volt kövér, vagy tunya. Apu oldaláról viszont a 6 éves öcsém tényleg rengeteget eszik! Már régóta feltűnt nekem, hogy ebédre pl. annyit, amennyit én 60 kilós és 6 hónapos terhes létemre nem tudnék magamba erőltetni akkor sem, ha akarnám. Apukám világ életében sportolt, tele van a ház serlegekkel és érmekkel. A nő viszont, akit elvett egyáltalán nem az a fajta, de ez nem is az én dolgom úgy érzem. Az viszont, hogy a féltestvérem már most jóval nagyobb darab a társainál és látom, hogy egyre csak nő és nő, sport vagy bármiféle mozgás viszont abszolút nincs bevezetve az életébe, bevallom őszintén aggódom. Bár nem az én gyerekem, de most komolyan.. Ti hagynátok idáig fajulni a dolgokat? Nincs túl jó viszonyom a nővel, félek, hogyha megemlíteném neki az észrevételeimet, akkor megharagudna, vagy flegma módon reagálna. Így viszont sajnos már most látom, hogy mi lesz szegény gyerekből. Egyébként irtó édes pofija van, bár annak ellenére, hogy jövőre iskolába megy egy köszönést nem tud soha kierőltetni magából, kommunikálni meg egyáltalán nem lehet vele, mert semminek nézi az embert. Hogy tudnék rávilágítani Apukámnál, hogy ez így nem mehet tovább? Nem akarom, hogy sértődés legyen belőle, vagy bármi.. Segítenétek?2012. máj. 7. 09:56
1/4 anonim válasza:
Pedig csak apukádon keresztül tudsz bármit tenni. Ha normális stílusban adod elő, nem hiszem, hogy megsértődne.
2/4 anonim válasza:
Szerintem ha jó apuddal a kapcsolatod, és szoktatok beszélgetni, finoman szóba hozhatnád az észrevételeidet. Ezt persze négyszemközt tedd, és kérd meg rá, hogy a sértődés elkerülése végett ne mondja el feltétlenül a féltesód anyjának, hogy ez a gondolat tőled származik. Tudnia kell hogy aggódsz miatta.
3/4 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy úgy egy éve mesélte Apa, hogy a munkatársa azt mondta a fiára, hogy dagadt és már ezen teljesen fel volt háborodva. Habár szomorú, de igaza volt a munkatársának, bármilyen paraszt módon is adta elő a véleményét.. Ezek után nem tudom, hogy mit szólna.. Sajnos miután elvette a nejét, eléggé megromlott a viszonyunk, vagyis inkább olyan semlegessé vált. Beszélünk néha telefonon, meg is szoktuk látogatni őket, de elég felszínes beszélgetések alakulnak mindig.. A nővel semmilyen a kapcsolatom, 12 évvel fiatalabb Apukámnál. Azon már nem sopánkodom, hogy nem férek bele az életükbe, mert felnőttem és nekik ott a kis gyerek.. Szóval a kapcsolatom Apuval eléggé ilyen.. érdekes, felületes.
2012. máj. 7. 10:25
4/4 anonim válasza:
Én nem említeném az evést vagy a testalkatát, csak annyit kérdezz meg egy alkalmas pillanatban az apukádtól, hogy ő mint sportember nem érzi-e úgy, hogy többet is mozoghatna a kisöcséd. Tehát szerintem inkább erről az oldalról közelítsd meg a témát, nem sértően megfogalmazva. Vagy ha nem megy, inkább ne avatkozz bele ebbe, mert csak te járhatsz rosszul, pozitív eredményt meg nem valószínű, hogy elérsz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!