Sose fog beszélni?

Figyelt kérdés

Gyönyörű okos kislányom van de hiába minden nem hajlandó beindulni a beszédkészsége

20 hónapos csak pár szót mond ami hihetetlen

kb 15 szót tud mondani és kb ugyanannyi utánzó(állathat)

apa, papa, mama, hinta, tánc, hoppá, nem, kell,hinta ,

teteje, tej,panda alszik,baba, anya, fa, fuj,

El vagyok keseredve környezetbe lévö ugyanilyenen koru gyermek lassan mondatokba beszél.

passziv szókincse hatalmas ( összetett mondatot mondok neki és megérti a lényegét

hozd ide tedd oda rakd bele vedd fel stb stb

hallásásval semmi gond

suttogást is kiválóan érti csak nem beszél

2012. máj. 7. 07:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
22 hós a kislányom, és még annyit sem mond mint a Tiéd. Én is el vagyok keseredve, de azt mondta a védőnő, hogyha megért mindent és megérteti magát, akkor nincs baj. Örülj annak, hogy egészséges, és próbáld meg ne hasonlítani más gyerekkel, de tudom, hogy nehéz. Egyszer Ők is el fognak kezdeni beszélni. Kitartást! És bocs, hogy segíteni nem tudtam.
2012. máj. 7. 08:06
 2/12 A kérdező kommentje:
köszönöm
2012. máj. 7. 08:09
 3/12 anonim ***** válasza:

Lányom is ennyit tudott ennyi idősen. 3. Szülinapja előtt 2 hónappal kezdett el beszélni, akkor nap mint nap új szavakat mondott, amit nem is gondoltam hogy tud! Azóta eltelt 5 hónap, és nagyon szépen beszél, minden nap mondd valami újat, már több szót egymás után tesz, minap már mondókázni is elkezdett.

Voltam vele pszichológusnál, mert mindenki szekált hogy még nem beszél, de azt mondta 4 éves koráig nincs elkésett vele! Addig is a passzív szókincse nő, amit mondassz neki elraktározza, tudja ő mi micsoda, és egyszer csak majd elkezdi mondani, beszélni.

Ne aggódj, ne hasonlítsd másik gyerekhez, mert mindenki más ütemben fejlődik. Lehet a te gyermeked is csak 1-1,5 év múlva kezd el beszélni, és akkor ki van! Mire suliba mennek utól érik egymást!

Olvass neki sokat, raktározás ő magában a szavakat, és majd egyszer csak viszi neked a poharat mondja majd hogy szomjas, lerakod elé az ebédet, mondja majd hogy leves, vagy megszagol kint egy virágot, és mondja illatos.

Nálunk így kezdődött, én meg csak csodálkoztam nap mint nap hogy tudja mi micsoda, csak nem mondta eddig!

2012. máj. 7. 08:10
 4/12 anonim ***** válasza:
72%
Nyugi, a nők előbb-utóbb elkezdenek beszélni.
2012. máj. 7. 08:11
 5/12 anonim ***** válasza:
55%

Szia!

Ne aggódj egy pillanatig sem!!!

Majd eljön az ő ideje, és akkor besem all a pici szája!:)))

Az én fiam 2 éves koráig csak papa,mama,tátá stb, mondott.

Betöltötte a kettőt és "szófosást" kapott!

Csak néztünk a férjemmel,hogy MI VAN!!

3-4 szavas mondatokban kezdett beszélni.

Nyugi!!!!

2012. máj. 7. 08:11
 6/12 anonim ***** válasza:

Az enyém kétéves múlt, még mindig csak pár szót mond. Ő is tökéletesen ért mindent, hihetetlenül okos is. Megfigyeltük, hogy ő kialakított magának egy saját nyelvet, egész nap halandzsázik, ugyanazokra a tárgyakra ugyanazokat a halandzsaszavakat mondja, így kommunikál, csak mi ugye nem értjük. Ilyen nyelvet általában az ikrek szoktak kialakítani, hát ő ezt a saját maga kedvéért is megtette. Ezt gyermekpszichológus is megerősítette.

Én azt csinálom, hogy nem mindig vagyok hajlandó megérteni, hogy mit akar, ezzel is késztetem arra, hogy beszéljen, és az elmúlt héten legalább 5 szóval gyarapodott a szókincse.

Kitartás, türelem, egyszer csak elkezdenek beszélni!

2012. máj. 7. 08:15
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

A kislányod beszédfejlődése teljesen rendben van. (Az én lányom két évesen mondott kb ennyit, most 4 éves, és kimagaslóan jó a kommunikációja.)

Logopédus anyuka

2012. máj. 7. 08:20
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Megértem, hogy aggódsz, mert valahogy elvárás lett a gyerekekkel szemben, hogy 6 hónaposan menjenek és 1 évesen körmondatokban beszéljenek. Akinek pedig átlagosan fejlődő gyerkőce van, az szorong, pláne, ha olyan típus. (Még én is bebeszélek magamnak hülyeségeket, pedig pedagógus vagyok, sőt a sógornőm óvónő, a barátnőm pedig fejlesztő pedagógus.)

27 hónaposan kezdett beszélni a fiam egyik napról a másikra. (Más kérdésnél leírtam a történetünket, hogy kórházban voltunk, és az infúzió madzagja volt a mozgástere napokig, és gondolom annyira unta már a fejemet, hogy gondolta előrukkol valami meglepővel :-)) Előtte használt jónéhány szót és hangot, de az nem igazi beszéd volt.

Azóta eltelt 3 hónap és már összetett mondatokat is mond, ok-okozati viszonyokat, sőt történeteket kanyarít egy egyszerű találkozásból pl. egy lóval.

Úgyhogy ne aggódj, a leírtak alapján megfelelően fejlődik, hiszen kommunikál, mindent megért, szavakat használ, biztosan nem sokára beszélni fog, mert ahogy előttem is írták, nekünk nőknek nagy fegyverünk a beszéd, úgyhogy igyekszünk minél előbb elsajátítani. :-)

2012. máj. 7. 10:14
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
2 és fél éves a kisfiam,most kezd el beszélgetni.neki a mániája,hogy a szavak első szótagját mondogatja.de van,mikor értelmesen elmondja,amit akar,pl fú szél.én nem aggódok,egyszer csak elkezd beszélni rendesen.
2012. máj. 7. 11:54
 10/12 anonim ***** válasza:

Nyugodj meg még annyit fog beszélni,hogy néha már örülnél egy kis csöndnek is!

Van ki előbb beszél,van ki később.

4 gyerkőc anyukája

2012. máj. 7. 13:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!