Mikor kezdett gyermeketek beszélni?
én tettem fel az előző kérdést :)
2 éves, 1 hónapos korában kezdett 3-4 szavas egyszerű mondatokat mondani, ez egy hónapja megy, azóta folyamatosan nő a szókincse és utánoz is.
előtte csak pár szót mondott, olyan 10-15-öt.
Kisfiam első érthető, tudatos szavai 9,5 hónaposan a NEM és a DE voltak - már ekkor látszott, hogy igazi dackirályfi lesz. :)
Ehhez jött 10 hónaposan a baba, bá (apa), va-va (kutya), te-te (tente), majd 11 hónaposan az ámuá (anya), és hasszi (hapci, virág). 1 évesen a ká-ká (háp-háp), ett (kérdésre válaszolt, hogy egy éves), cici, tutya, és bédo vagy bédom (ez volt a kérem). És itt nem volt megállás. Szinte nem volt olyan nap, hogy ne mondjon valami újat. Másfél évesen kezdett el rövid, 2-3 szavas mondatokban beszélni. Most 2,5 éves, és nem lehet lelőni. Óriási poéngyáros, és nagyon nagy forma kiskrapek. :)
nekem 19 hós a lányom kb 15 szút mond csak:(:(:( és elképzelni se tudom mikor fog egyáltalán elkezdeni beszélni
adjatok egy kis elkieröt hogy lesz ez igy se:D hogy be fog indulni
hogy fog csicseregni mint egy kismadár
Az én fiam 20 hónapos kora körül kezdett el szavakat mondani.Majd folyamatosan nőtt a szókincse.
Most lesz 3 éves 3 hét múlva.Teljesen érthetően és nagyon szépen beszél.Mindig mondják a bölcsibe,hogy nagyon jó a ragozása is.Tud vagy 30 verset,mondókát,éneket.A kedvenc meséit kívülről fújja.(Most a Sam a tűzoltó a kedvenc.)
Olyan szövege van néha,hogy dőlünk a röhögéstől az apjával.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!