Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor kezdett gyermeketek...

Mikor kezdett gyermeketek beszélni?

Figyelt kérdés
Igazából az is érdekelne, mikor kezdett szavakat ( legalább 10-nél többet) mondogatni, vagyis utánozni.
2012. ápr. 20. 15:55
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
66%
az első gyermekem (lány)14 hónapos korában mondott kb 10 szót.a második(lány)1 éves korában mondott annyit,a harmadik(fiú)egy éves korában kb 30 szót mondott már.
2012. ápr. 20. 16:08
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
3 évesen tudott kb. 10 szót, addig csak gagyogott, az sem mondta Anya vagy Apa. 3 hónap alatt nagyon szépen elkezdett beszélni, most már 2-3 szavas mondatokat mondd, nap mint nap újabb szavakat, és most kezdte utánnam mondani a dolgokt.
2012. ápr. 20. 16:11
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

én tettem fel az előző kérdést :)

2 éves, 1 hónapos korában kezdett 3-4 szavas egyszerű mondatokat mondani, ez egy hónapja megy, azóta folyamatosan nő a szókincse és utánoz is.

előtte csak pár szót mondott, olyan 10-15-öt.

2012. ápr. 20. 16:15
 4/17 anonim ***** válasza:
50%

Kisfiam első érthető, tudatos szavai 9,5 hónaposan a NEM és a DE voltak - már ekkor látszott, hogy igazi dackirályfi lesz. :)

Ehhez jött 10 hónaposan a baba, bá (apa), va-va (kutya), te-te (tente), majd 11 hónaposan az ámuá (anya), és hasszi (hapci, virág). 1 évesen a ká-ká (háp-háp), ett (kérdésre válaszolt, hogy egy éves), cici, tutya, és bédo vagy bédom (ez volt a kérem). És itt nem volt megállás. Szinte nem volt olyan nap, hogy ne mondjon valami újat. Másfél évesen kezdett el rövid, 2-3 szavas mondatokban beszélni. Most 2,5 éves, és nem lehet lelőni. Óriási poéngyáros, és nagyon nagy forma kiskrapek. :)

2012. ápr. 20. 16:38
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

nekem 19 hós a lányom kb 15 szút mond csak:(:(:( és elképzelni se tudom mikor fog egyáltalán elkezdeni beszélni

adjatok egy kis elkieröt hogy lesz ez igy se:D hogy be fog indulni

hogy fog csicseregni mint egy kismadár

2012. ápr. 20. 16:39
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
2 éves korában 16 szót mondott összesen a fiam. Most 2,5 éves, 200 szónál feladtam a számolást, minden nap tanul valami újat, de mondatokban még nem beszél.
2012. ápr. 20. 16:46
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
fiam 3 éves, talán 50 szót tud már, de totál érthetetlen, amikor folyamatosan dumál. Picit el vagyok keseredve, viszem fejlesztésre hamarosan, hogy ovikezdésre már tudjon kommunikálni.
2012. ápr. 20. 17:27
 8/17 anonim ***** válasza:
76%
A kisfiamnak 14 hónaposan olyan 10 szavas szókincse volt. Másfél évesen indult be igazán a beszéde. Két évesen már folyékonyan beszélt, a disznóvágáson megjegyezte, hogy "A coci szép tiszta lett", így szóról-szóra. Most 3 éves múlott, úgy beszél, mint egy felnőtt, de egyáltalán nem ez a jellemző. A bölcsiben messze a többiek előtt jár..
2012. ápr. 20. 17:42
 9/17 anonim ***** válasza:
76%

Az én fiam 20 hónapos kora körül kezdett el szavakat mondani.Majd folyamatosan nőtt a szókincse.

Most lesz 3 éves 3 hét múlva.Teljesen érthetően és nagyon szépen beszél.Mindig mondják a bölcsibe,hogy nagyon jó a ragozása is.Tud vagy 30 verset,mondókát,éneket.A kedvenc meséit kívülről fújja.(Most a Sam a tűzoltó a kedvenc.)

Olyan szövege van néha,hogy dőlünk a röhögéstől az apjával.:)

2012. ápr. 20. 18:40
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
2 éves elmúlott már, amikor elkezdett tényleg szavakat mondani (előtte csak a szokásos anya, bumm, hamm, stb voltak). Nagyjából két hónappal a második szülinapja után kezdett rövid szavakat mondogatni, olyanokat, hogy ágy meg ház, de akkor aztán napi szinten legalább 4-5 új szót begyűjtött és nagyon hamar már mondott hosszabbakat is. Pedig már azt hittem, gondok lesznek, ehhez képest három éves korára már olyan szépen, választékosan beszélt, hogy minden korábbi aggodalmam elszállt.
2012. ápr. 20. 23:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!