Mikor kezdett gyermeketek beszélni?
27 hónaposan.
Olyan másfél éves korától kb. 15 szó volt a szókincse és rengeteg hangot használt. Ez egyik napról a másikra váltott át beszédre, ennek 2 hónapja, most már ragozza a szavakat és sok mondatot is mond.
11. vagyok off:
Tényleg, most néztem, ahogy írtátok, hogy lepontozták, akinek korábban kezdett el beszélni a gyereke, én is utálom ezt, mert nem igaz, hogy az ember nem aggódik, mikor körülötte, már mindenkié beszél, hiába tudja, hogy minden gyerek más.
Nálunk a családban és a baráti körben sok óvónő, fejlesztő- és gyógypedagógus, pedagógus van (mi is a férjemmel többek közt), és még így is túráztattam magam a témán, hiába mondta a gyógypedagógus barátnőm, hogy nincs semmi baja.
A barátnőm kislánya egyébként már 2 évesen mondatokban beszélt és szobatiszta volt, az én fiam meg egy kényelmes pasi!
Én is hiába tudom, hogy semmi baj, és majd fog még folyamatosan dumálni hozzám szépen, tisztán. Tudom, hogy egészséges, és értelmes kölyök, mégis frusztrál az a helyzet, hogy még 3 évesen sem tartunk sokkal előbbre, mint 2 évesen.
Ennek valószínűleg egyik oka az, hogy a szakemberek, a doki, a védőnő és anyósék, mindenki csak rosszallását fejezi ki ez ügyben. Sőt, van, aki nem átall úgy nézni rám, mintha kifejezetten én tehetnék róla. S én lennék az oka, hogy elhanyagoltam volna a fiamat, mintha nem foglalkoznék vele eleget. Szörnyű érzés!
Köszi, hogy válaszoltatok. sajnos pár napig nem jutottam géphez és most látom milyen sokan írtatok!
A lányom 18 hónapos és kb. 10-15 szót mondogat, még nem teljesen tisztán, és érdekelt, nálatok, hogy indult el a "dumálás" :)
Köszi, hogy válaszoltatok!!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!