Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor kezdett gyermeketek...

Mikor kezdett gyermeketek beszélni?

Figyelt kérdés
Igazából az is érdekelne, mikor kezdett szavakat ( legalább 10-nél többet) mondogatni, vagyis utánozni.
2012. ápr. 20. 15:55
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

27 hónaposan.

Olyan másfél éves korától kb. 15 szó volt a szókincse és rengeteg hangot használt. Ez egyik napról a másikra váltott át beszédre, ennek 2 hónapja, most már ragozza a szavakat és sok mondatot is mond.

2012. ápr. 21. 13:19
 12/17 anonim ***** válasza:
Nem valasz a kerdesre,bocsi;csak nem ertem miert pontozzak le azokat,akiknek korabban kezdett el beszelni a gyereke?! Furcsa nagyon!
2012. ápr. 21. 14:02
 13/17 anonim ***** válasza:
Irigységből valószínűleg. Sok anyuka még mindig nem fogja fel, hogy az egyik gyerek ebben ügyes, a másik meg másban.
2012. ápr. 21. 14:04
 14/17 anonim ***** válasza:
Én is észrevettem, hogy csak azok lettek lepontozva, akiknek korán kezdett beszélni a gyerekük. Hát, ez egyesek értelmi nívóját igen erősen minősíti, és ezek bizony nem a gyerekek.
2012. ápr. 21. 14:10
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

11. vagyok off:

Tényleg, most néztem, ahogy írtátok, hogy lepontozták, akinek korábban kezdett el beszélni a gyereke, én is utálom ezt, mert nem igaz, hogy az ember nem aggódik, mikor körülötte, már mindenkié beszél, hiába tudja, hogy minden gyerek más.

Nálunk a családban és a baráti körben sok óvónő, fejlesztő- és gyógypedagógus, pedagógus van (mi is a férjemmel többek közt), és még így is túráztattam magam a témán, hiába mondta a gyógypedagógus barátnőm, hogy nincs semmi baja.

A barátnőm kislánya egyébként már 2 évesen mondatokban beszélt és szobatiszta volt, az én fiam meg egy kényelmes pasi!

2012. ápr. 21. 21:20
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Én is hiába tudom, hogy semmi baj, és majd fog még folyamatosan dumálni hozzám szépen, tisztán. Tudom, hogy egészséges, és értelmes kölyök, mégis frusztrál az a helyzet, hogy még 3 évesen sem tartunk sokkal előbbre, mint 2 évesen.

Ennek valószínűleg egyik oka az, hogy a szakemberek, a doki, a védőnő és anyósék, mindenki csak rosszallását fejezi ki ez ügyben. Sőt, van, aki nem átall úgy nézni rám, mintha kifejezetten én tehetnék róla. S én lennék az oka, hogy elhanyagoltam volna a fiamat, mintha nem foglalkoznék vele eleget. Szörnyű érzés!

2012. ápr. 22. 08:40
 17/17 A kérdező kommentje:

Köszi, hogy válaszoltatok. sajnos pár napig nem jutottam géphez és most látom milyen sokan írtatok!

A lányom 18 hónapos és kb. 10-15 szót mondogat, még nem teljesen tisztán, és érdekelt, nálatok, hogy indult el a "dumálás" :)

Köszi, hogy válaszoltatok!!! :)

2012. ápr. 25. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!