Hogy vegyem rá a 3 és fél éves fiam, hogy rendszeresen egyen?
Amióta elindult egyszerűen nem akar enni,mint akinek nincs ideje.Próbáltam,hogy nem kap nasit,de akkor csak iszik(víz tej)
Mióta oviba jár,hízik,fejlődik rendesen.Az óvónők azt mondják,hogy mindig eszik valamit.Általában a levest megeszi,de otthon azt sem.Már nagyon régóta nem eszik húst itthon,holott anno megette a rántott szeletet.Nem szereti a tojást,a főzeléket a pörköltet-vagy csak ráfogja,de meg sem hajlandó kóstolni.A tészta megy neki,túrós,tejfölös,mákos....vagy a bundás kenyér-de nem élhet örökké ezen?!
Se szalámi,se joghurt-fogalmam sincs hogy mit csináljak.
Lehet, hogy már a túllihegés miatt nem eszik.
Az én javaslatom:
1. nincs nasi (akár 1 hétig is, amíg nem rendeződik)
2. közösen üljetek le enni, családi étkezések szoktak segíteni.
3. Ne erőltesd az ételeket, ha nem kér, akkor éhes marad, ne keress más alternatívákat
4. esetleg vond be a főzésbe, amikor lehet kicsit lopkodni az alapanyagokból stb.
Az és fiam is alig eszik meg néhányféle ennivalót. (Ő februárban volt 3 és fél éves.)
Az oviban egyre bátrabban eszi meg az ennivalókat. Ezen a héten már szaftot is evett a tésztához (itthon csak üresen hajlandó megenni). És pont a mai napon döbbentem meg, hogy már a husit is megeszi a levesből (eddig csak répát és tésztát evett). Mostanában kezdi kóstolgatni az ennivalókat. Két napja megmerte kóstolni a tejszínhabot is :) Az én fiam sem eszi a főzelékeket, felvágottakat. Csak sima üres kenyeret eszik, esetleg vajjal. Nagy ritkán lekvárral. Az uborkát szereti, gyümölcsből az almát. Banánt csak babán turmixként hajlandó elfogyasztani.
Husit eddig csak virsli formájában ette. Kb egy hete megkóstolta a majonézt, pár napja a kecsupot is. Ezeket kb egy éve ajánlgatom neki, hogy kóstolja meg, de nem tudom, hogy mi történhetett vele, hogy egy-két hete ilyen változás állt be nála, hogy meg mer kóstolni ennivalókat. Bár nem mindent, de úgy látom, hogy egyre bátrabb.
Engem nem érdekel, ha nem eszik. Van, hogy tejet, kakaót, kávét kér, de én addig nem adok neki, amíg nem eszik "rendes kaját". Ha evett valami szilárdat, utána kaphat. Ha nem eszik, akkor tejfélét sem kap. Eleinte hisztizett, de rá jött, hogy komolyan gondoljuk.
Amikor kitálalom az ennivalót, néha nyűglődik, hogy Ő nem éhes, nem akar enni (más éppen jobban érdekli). Én akkor azt szoktam mondani, hogy jó, nem muszáj enni. Ekkor majdhogynem kiabálva jön, hogy Ő éhes!!! Utána szépen leül és eszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!