Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan vegyem rá, hogy aludjon...

Hogyan vegyem rá, hogy aludjon délután (2,5 éves)?

Figyelt kérdés
Eddig semmi gond nem volt, de eddig szopizás közben aludt el. Két napja elválasztottam, amivel nem volt semmi gond, teljesen jól vette, éjszaka egy sírás volt utána hozzám bújt és elaludt. a gond, hogy délután nem akar elaludni csak ölbe, de ha leteszem felkel. Én meg nem bírom órákig ölbe cipelni még alszik. Ha mesélek vagy dúdolok neki nem alszik el rá, csak figyel, nagyon sokáig, de nem alszik el. Tegnap nem volt délutáni alvás, de már fél 8kor aludt. Akkor persze ölben elaludt, de nem kelt fel mikor letettem. Az meg azért nem jó, hogy nem alszik napközben ennyi idősen. Szóval, ha van valakinek valami okossága akkor szívesen veszem.

2012. ápr. 1. 15:49
 1/5 anonim ***** válasza:
Hát sajnos le kell szoktatnod erről a szokásról hogy ölben aludjon el.Rá kellene szoktatni az egyedül elalvásra,és ez nem fog sírás nélkül menni.Ha lefekszel mellé elalszik?És akkor nem kell cipelned.
2012. ápr. 1. 16:37
 2/5 anonim ***** válasza:

hasonló módon volt nekünk is, végül az lett belőle, hogy mellékfeküdtem. Nem dúdoltam, nem "szórakoztattam", fekszünk csukott szemmel, nyugodtan. Némi provokációval megpróbálkozott eleinte, de hamar le lehetett állítani, aztán rájött, hogy most tényleg pihenő van (pár nap alatt).

Most 3.5 éves, még mindig melléülök elalváshoz, ő megfogja a kezem, vagy ráteszem a karjára/hátára/hasára, és kb 10 perc alatt elalszik, Igaz, hogy ott kell ülöm mellette, de nekem ez nem gond.

2012. ápr. 1. 16:42
 3/5 anonim ***** válasza:
Nálunk az vált be hogy sötét szoba, én fekszek mellette fogom a kezét, mondok egy rövid mesét, aztán csak csendben fekszünk, így is van hogy fél óra mire elalszik, néha próbálkozik hogy beszél meg 40x elmondja hogy meséljek még, ilyenkor ennyit mondok: anya alszik, aztán egy idő után csendbe van és alszik
2012. ápr. 1. 16:51
 4/5 anonim ***** válasza:
Az én kislányom még 2 éves sincs (23hós) és nálunk még nehezebb az elalvás délután, mondhatni nem tudom elaltatni, mert 2 percig nem hajlandó fekve maradni. Szóval ti még jobb helyzetben vagytok, ha ott marad pl. meletted az ágyon! Kitartást!
2012. ápr. 1. 21:38
 5/5 A kérdező kommentje:

Tegnap este és ma délután már elaludt az ágyon mellettem. De mindig ilyen sokáig fog tartani??? (1 óra hossza), este lehet még több volt.

Különben korábban is próbálkoztam már az elválasztással, de akkor nem maradt nekem sem az ágyon. Akkor a jó eset az volt, hogy ölben aludt.

Azt nem bánom, hogy mesét kell mondani és ott feküdni még elalszik, nekem ez már nagyon extra, csak kicsit sokáig tart...

2012. ápr. 2. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!