Jól tettem, hogy visszaadtam rá a pelenkát? És hogyan tovább?
Most kell leszoktatni hisz jön a jó meleg és nem baj,ha bepisil.
Én nem adtam volna vissza.
Nekem bilis,wc-s a kicsi,de én még az utcára ráadom,de nem mindig,mert már letépi magáról.
4 gyerkőc anyukája
Szerintem most hanyagold a témát!!! De szó szerint, legyen tabu!
Nálunk is pont ennyi idős volt a nagyobbik lányom, amikor hosszas és lelkes próbálgatás után sikerült bilibe pisilnie. (Nem volt épp a türelem mintaszobra, kb. 5 mp-ig bírt megülni a bilin, nem csoda hogy nem találta meg soha az ihlet)
Persze nagyon örültünk ennek az első sikernek, agyon dicsértük, pusziltuk, nagymamik is megdicsérték telefonon, szóval volt bőven pozitív megerősítést. Csakhogy a gyerek ettől olyan lámpalázas lett, hogy attól fogva nagy ívben kerülte a bilit. Egy pár napig még próbáltuk bátorítani, hogy próbálja újra, de teljesen elzárkózott a témától. Akkor én azt mondtam,hogy mostantól az egész téma tabu, még csak utalni sem lehet rá, nem kérdezünk, nem célozgatunk, semmi. Így is ment kb. másfél hónapig, aztán egyik nap a lányom kérte a bilit, hogy ő most abba fog pisilni. És utána már nem is engedte fel magára a pelenkát, attól kezdve pisi-kaki csak bilibe ment, nem volt még baleset sem.
Én ezért azt mondom, hogy hagyni kell a gyerekeknek a saját ritmusukban beérni a dolgot. Lehet, hogy lelkileg már érett, de fizikailag még nem, vagy épp fordítva, nem kell rajta stresszelni, megoldódik magától!!!
én se adtam volna vissza.
valahogy inkább rá kéne vezetni, hogy nem egy borzasztó dolog, másrészt teljesen neked játszik ez a "pánik", hisz ez arra ösztönözné, hogy tartsa és üljön rá a bilire. ez nehéz, de 1-2 hét alatt belerázódik.
DE a te gyereked, te ismered!!! enyém nem egy szívbajos kölök!
kipróbálhatnád, hogy beállítod a kádba, víz nélkül és kis pohárból vizet öntesz ráúgy hogy persze tudjon róla, hogy mit szól, attól is fél-e vagy csak kimondottan a pisitől
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!