Ovi kérdés? Hogy van ez az új törvény?
Kislányom Decemberben tölti a 3mat. Beiratkoztunk az oviba, de jött a levél, hogy helyhiány miatt nem veszik fel, mert a betöltött 3 évesek kerülnek előre. Van más ovi is a városban (Pécs) de nem szeretném buszoztatni stb. mert ez itt van 3 percnyi sétára.
Az lenne a kérdésem, hogy az új jogszabály miatt Mivel decemberben tölti a 3-mat, januártól kötelező az ovi vagy szeptembertől illetve, hogy ha szeptembertől bölcsibe menne, az nem csak 3 éves korig van? Nem "raknák ki" januárban?
Köszi
Na az utolsó válaszát megcáfolnám,mert a gyerekek a bölcsiben -legalábbis nálunk-jelenleg nem csak 2 éves korukig maradhatnak..A z én lányom is 3 éves múlt februárban és még bölcsis,szeptembertől megy át az oviba.Volt már rá példa,hogy 4 évesen is ott volt a gyerek a bölcsiben...Mondjuk ezt már én is durvának tartom.
Sztem nem érdemes bölcsibe adnod a kislányodat,meg 3 évesen nem biztos,hogy felvennék.Azt nem értem,hogy miért utasitottak el titeket,miért nem irták azt,hogy fent lesz tartva a hely a kislányodnak és ha betöltötte a 3. évet,akkor mehet!Nálunk ez igy múködik,ha még nem töltötte be a gyerkőc a 3-at hanem mondjuk x. hónap múlva,akkor addig nem ,de utána kezdheti az ovit!Ha nem szeptember,hanem pl. október az a hónap,az sem probléma!Az én fiamnak is van olyan csoporttársa,aki később csatlakozott hozzájuk éppen a kora miatt!
Következő szeptembertől lesz kötelező felvenni, és az akkor életbelépő törvény miatt kötelező lesz járatni is. Addig marad a bölcsi, ha tudtok neki helyet találni, illetve decemberben (vagy akár előbb is) fel lehet keresni az óvodavezetőt, hogy ha esetleg valaki elköltözött a helyére vegyék őt fel.
Egy óvodatitkár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!