Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szeptembertől ovis lesz a...

Szeptembertől ovis lesz a fiam. Kezdjem el korábban ébreszteni hogy addig hozzászokjon?

Figyelt kérdés

Először azt mondta a védőnőnk hogy ne bolygassam majd hozzászokik akkor,most meg már azt mondta nem ártana ha elkezdeném szoktatni a korábbi ébredéshez.

Azt tudni kell hogy nagyon későn 10-11 körül alszik el este,és reggel 8-8.30 körül ébred van hogy én ébresztem olyan jó az alvókája!Az a baj hogy borzasztóan hisztis ha felköltöm,rúgkapál,sikítozik hogy ne legyen világos mert épp felhúzom a redőnyt,de akkor szoktam ha a szép szóra nem kel!Először suttogok neki,aztán megsimogatom de legtöbbször csak átfordul a fal felé.Nagyon nehezen ébred,biztos gondok lesznek ha oviba megyünk.Ti hogy csinálnátok?

2012. ápr. 27. 14:43
 1/6 anonim ***** válasza:

Én lefektetném korábban, persze jól kifárasztanám előtte, hogy 9-kor már aludjon. S az enyém spéci olyankor reggel 6-kor már fent van, de van, hogy 7-ig húzza. Szóval 9-kor mindenképp lefektetném. Pár nap alatt hozzászokik, ha minden jól megy.

De úgy, hogy későn fekszik le, úgy nem ébreszteném korábban, mert az tényleg necces. És ki sem bírná másnap estig.

2012. ápr. 27. 14:46
 2/6 anonim ***** válasza:
Szépen lassan jó lenne átszoktatni, mert amúgy sem normális, ha 11-kor megy aludni egy ilyen pici gyerek, akkor se, ha másnap sokáig alszik. Nem kell rögtön, hisz itt van még a hosszú nyár, de azért augusztustól mindenképpen.
2012. ápr. 27. 14:51
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Valahogy neki így állt be a napirendje és nekem sem volt eddig gond ezzel mert reggel mire felkelt sokszor megis főztem.Nagyon sokat mozog egész nap,nem egy egy helyben ülős nyugodt gyerek,az ember elsem hinné hogy nem fáradt el estére! Folyton ugrál,rohangál,játszik! Tegnap például fél órát aludt nappal holott 2 órákat is szokott,azt hittem este legalább időben elalszik de nem,ugyan akkor aludt el mint szokott!

Próbáltam már én hamarabb altatni de folyton eszébe jut valami ok amiért fel kell kelni,pl anya szomjas vagyok,pisilni kell,elköszönök apától stb és a végén ugyan ott van az idő mire elalszik hiába bújok be mellé,játszadozik egy órát is velem!

2012. ápr. 27. 15:05
 4/6 anonim ***** válasza:

Szerintem is az esti alvást kellene elsősorban a helyére rakni. Akkor reggel könnyebben ébreszthető lenne. Próbáld délután sokat kivinni levegőre, szaladgáljon, motorozzon, kerékpározzon sokat, könnyebben elalszik. Délután/este már ne egyen csokit, ne igyon kakaót, mert ezek is élénkítik.

Valamint nekem bejött, hogy amikor már közeledik az este akkor nem játszunk durvulós, rohangálós felpörgetős játékot. 7-kor vacsi utána fürdés, mese és 8-kor alvás és kb. fél 7 7-kor ébrednek maguktól.

De hosszú a nyár, lesz ideje hozzászokni.

2012. ápr. 27. 15:50
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm neked is!

A levegőzéssel és a mozgással nincs gond,viszont ő az a tipus hogy fürdés után egyszerűen felpörög nem lehet vele bírni!)

Reménykedem abban hogy majd ő magától átáll,hátha a jó idő majd jobban elnyomja!

2012. ápr. 27. 17:47
 6/6 anonim ***** válasza:
Szerintem bőven ráér augusztusban elkezdeni a hozzászoktatást. Az én fiacskám is ilyen volt, ovi előtt 2-3 héttel elkezdtem korábban ébreszteni (reggel 7). Ő fél 10 körül szokott aludni menni. Napközben is aludt mindig, azt is lecsökkentettem 2 órára, mert az oviban is kb. ennyit alszanak. Mire oviba ment, megszokta. Viszont azóta, amióta ovis, már nem mindig bír fent lenni fél 10-ig, legtöbbször 9-kor kidől.
2012. ápr. 28. 09:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!