Nagyon keveset eszik a gyerekem, mit tegyek?
2 éves múlt, kb. 1 hónapja kezdődött a nem evés, 2 hete kb. semmit sem eszik. Ma pl. reggeli 1/4 vajas zsömle pár falat paprika. Ebéd, 5 kanál tejbegríz, uzsonna 1/2 palacsinta. Tényleg nem túlzok, nagyon nagyon piciket eszik. Viszont megiszik 1 liter tejet naponta.
Már eléggé kétségbe estem, pedig nem vagyok az a parázós anyuka.
Mit tegyek? Vigyem el dokihoz, vagy adjak neki Béres cseppet?
A kedve jó, olyan, mint máskor. Biztos fogyott is, bár nem sokat, csak a pocakja ment össze.
Előre is köszi a válaszokat.
Ugyanez a problémám, csak nálunk már régóta tart. Nekünk a Vitacolan szirup javított valamennyit az étvágyán.
A tejet kicsit sokallom, hogy 1 litert megiszik. Szerintem a sok ivás is elveheti az étvágyát, esetleg próbálj kevesebbet adni neki.
az én kisfiam meg mindig is ilyen volt....
már mindent kipróbáltunk, Béres-csepp, ilyen-olyan vitamin, orvos által felírt készítmény...stb...semmi hatás
van időszak amikor eszik(ez 10 kanál ebédet jelent), de inkább nem, de már megtanultam nem halálra aggódni magam ezen)
én a helyedben nem adnék neki ennyi tejet, mert az elteríti, amugyan meg úgy tudom, hogy nem is szabad 6-7 deci tejterméknél többet ennie egy gyermeknek egy nap.
de mindegy is, próbáld meg, h nem adsz annyi tejet szerintem
Én is csökkenteném a tej mennyiségét, én is úgy tudom hogy nem is egészséges ennyi egy nap egy gyereknek. De tényleg mindegy, nem azért csökkenteném, hanem mert tényleg telít.
És adj neki azt, amit szeret, de veszekedj vele, vagy eröltesd. Persze nem csokira gondolok, de biztosan van kedvence. Lányom pl nagyon imádja a krumplis nudlit, minden nap megenné. Ő is rossz evő, így sokszor van az, amit szeret. Van pár havonta 2-3 hét, mikor nagyonnagyon rosszúl eszik, aztán ő kéri. A normális kaját, mert csokit hiába kér, nem kap.
Épp tegnap panaszkodtam az egyik családtagnak (aki gyerekorvos), hogy milyen keveset eszik a fiam. Kérdezte iszik-e kakaót v. tejet, mert nagyon nagy a tápértéke, eltelíti a gyerekeket. És pont, mióta reggeli kakaózik a gyerek, azóta nem eszik.
Radikálisan csökkenteném a tejet, + a béres cseppel nem teszel rosszat neki.
Pont ezt akartam írni, h aki reggelente kakaóztatja, teáztatja a gyereket, az ne is várja tőle, h jó étvágya legyen. Ezek a cukros sz.rok scak felnyomják a vércukrát és eltelítik.
Kedves kérdező!
Szerintem a gyerekeddel nincs gond. Gondolj arra, van aki ilyenkor még szoptatja. Én lecsökkenteném a tejet, de adnék neki Ca-t. Valami oka csak van, h kívánja a tejet, nyilván a kálciumigény. Egy idő után, ahogy nő, úgyis többet akar majd enni, szóval ne aggódj. Ismerek olyan gyereket, aki csak nutellás kenyeret volt hajlandó enni meg kekszet. Ma már 16 éves, mindent eszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!