Mekkora adagra mondod azt, hogy "Ma keveset evett a gyerekem"?
Szerintem ez nagyon szubjektív...
Lányomnak volt egy hete, mikor a reggeli-estei 2-2 dl tejen és egy almán kívül semmit nem evett, de akkor sem aggódtam,mert tudtam, hogy nem hal éhen. Amennyi kell, annyit eszik. Utána bepótolta...
A reggeli tej mindig lemegy, tízóraira csipeget valamit játék közben, de ha nem, az sem baj, ha ebédre pár kanállal eszik csak, az kevés, de nem erőltetem, uzsonna ugyan olyan, mint a tízórai, a vacsi meg megint lehet csak pár kanál, az sem gond, ha így kívánja, és este is lecsúszik a tej.
Ha eszik, akkor minden étkezés teljes, megeszik 10óraira egy kakóscsigát, ebédre a főzit, uzsira 1 alma 1 banánnal, vacsira megint egy adag főzi és a tejek...
Pl. ma keveset evett a 9 hósom.
Reggeli 150ml tápszer, tízórai kb.50g gyümi, ebéd kb.50g főzi, uzsi (na, az nem volt kevés) 50g gyümi meg egy majdnem fél szelet kenyérbelső sonkával vajjal, vacsi 170ml tápszer.
Azért az sem mindegy,mennyi idős az a gyerek.Az én kisfiam 17 hónapos,de ma pl. annyit evett (kb. grammba átszámolva),mint 3 hónapos korában.
Na,nekem ez kevés.
az én kétéves fiam mai adagja:
reggeli: 2 szelet párizsi, 1 kocka sajt, kakaó, tej nem kellett ma neki
tizórai, ebéd semmi
uzsi: 3 mandarin
vacsi: semmi, (pedig direkt paprikás csirkét főztem, nokedlival - a kedvence)
ez nemhogy kevés, de úgy tekintem, h egész nap nem evett semmit
Jé, azt hittem, csak az én lányomnak volt ma valami baja!
Reggeli: kb. 50 g gríz
Tízórai: beleimádkoztam kb. 30 g joghurtot, fél szelet cs.mellsonkát, 3 kanál gyümölcsöt
Ebéd: húslevesből zöldségek+hús kb. 5 kanál, 2 kanál gyümölcs (a tízórai, hátha..., de nem kellett)
Uzsonna: bepróbálkoztam mindennel, amivel eddig, 2 kanálnál több semmiből se kellett.
Vacsora: bontottam egy üveges bébispagettit, mert az a kedvenc, kb. 40 g után kiköpte, kiverte a kezemből.
Rettenetes! Máskor 150-200 g mindenből lecsúszik. 13 hónapos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!