Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Talán provokatív a kérdés, de...

Talán provokatív a kérdés, de engem nem hagy nyugton! Mit gondoltok erről a témáról és hogy álltok hozzá?

Figyelt kérdés
Tegnap ezen az oldalon böngésztem a kérdezők között és találtam egy olyan kérdést hogy "...a kislányom 4 évesen maszturbál...mit tehetnék ellene..." erre a válaszok között találtam egy csomó olyat hogy "...ez tök normális és hogy ne szidd le..." ???? aztán utána néztem a neten és ott is ezt olvastam hogy nem kell bántani, sem megszidni. Én elképzelhető hogy túl konzervatív vagyok (23 éves), első babámat várom, és egyszerűen ebbe nem gondoltam soha bele hogy ilyen egyeltalán létezik. Tegnap óta azon agyalok hogy ha az én kis fiam esetleg ezt tenné az oviban, és mit reagálnék. Mi a véleményetek ti mit reagálnátok/reagáltatok ha volt már ilyenben részetek a saját gyerkőccel?
2012. ápr. 24. 16:53
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
"figyelj,Pistike,semmi baj nincs azzal,ha ezt csinálod,csak tudod a nagyok nem szokták egymás előtt,csak ha egyedül vannak,te pedig már nagy fiú vagy,igaz?"szerintem ez is egy alternatíva
2012. ápr. 24. 17:13
 12/18 A kérdező kommentje:
Egyébként nem vagyok vallásos. :D És mi az hogy egy pszhiológusnak nem hiszel? Nem arról van szó hogy nem hiszek neki. Olvastál ilyet hogy azt írtam hogy bárki hazudna vagy ilyesmi? Csak annyi hogy ha bele gondolsz hogy tegyük fel mész egy szupermarketbe vásárolni, és a kis 3-4 év körüli gyerekedet beleülteted a bevásárló kocsiba...ez ugye szokás...egyszer csak miközben épp azon filozól hogy melyik spagetti tésztát vedd meg, azon kapod a gyerkőcöt hogy épp magához nyúl...pff...na ez azért ne mond hogy nem lenne kínos?! :D
2012. ápr. 24. 17:13
 13/18 anonim ***** válasza:
43%

Nem csinálná ezt a szupermarketben :D

Lefekvés előtt, felkeléskor csinálják csak, idegenek előtt nem.

2012. ápr. 24. 17:15
 14/18 anonim ***** válasza:
69%

Olyan is elő fog fordulni hogy pukizik egyett. Na akkor mit csinálsz?:-)

Elvonod a figyelmét, ha a plázában kezdi akkor ott vonod el a figyelmét. Egyébként ott nem fogja, mert takarva vannak a nemi szerver, legalábbis nem sanszos.

2012. ápr. 24. 17:17
 15/18 A kérdező kommentje:
Igazatok van hogy szépen ellehet magyarázni, hogy ezt nem illik. De ő fogja is ezt érteni, vagy tartani magát hozzá? Hangsúlyozom hogy első babámat várom, és ilyen téren semmilyen tapasztalom nincsen azért állok ilyen értetlenül ezzel szemben.
2012. ápr. 24. 17:18
 16/18 anonim ***** válasza:

Szerintem e miatt ne aggódj. Pl én is csináltam, emlékszem, aztán mondták a szüleim, hogy nem illik, és onnantól nem csináltam, vagy legalábbis nem előttük, ennyi.

Én ismerek pl olyan kislányt, aki még csak 2 éves, még nem szobatiszta, viszont onnan tudják, hogy éppen kakil, hogy bebújik az asztal alá. Tehát már nála kifejlődött az, hogy kakilni sem illik másik előtt. Nem kell ezt szerintem ennyire túlaggódni, nem fog a kisfiad/kislányod az áruház közepén maszturbálni és valószínű az óvodában sem ő lesz az első akinél esetleg ilyet látnak. De okosak ezek a kis lurkók, el fogod tudni neki magyarázni, ne aggódj.

2012. ápr. 24. 17:46
 17/18 anonim ***** válasza:
Ha rászólsz, és azt mondod, hogy nem szabad, mert csúnya dolog, akkor azzal hatalmas károkat okozol neki és gátlásokat alakítasz ki benne a testével kapcsolatban, amivel egy életre tönkre teszed a gyereked!!!! Ez egyáltalán nem rossz, csúnya és elítélendő dolog, hanem a fejlődés legtermészetesebb része!!! Nyugodtan maszturbáljon, csak azt kell neki elmagyarázni, hogy egyedül csinálja, mert másra nem tartozik.
2012. ápr. 25. 06:32
 18/18 anonim ***** válasza:

Jártam egy kis ideig gyermekgondozó szakra, ahol tanultunk pl fejlődéslélektant, és szóbakerült a téma, meg a tanárok számoltak be hasonló tapasztalatokról a pályájuk során.

Viszont a kislányom 2,5 éves, és soha nem láttam nála ilyesmit...

2012. ápr. 25. 11:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!