Anyák napja vs unoka?
6,5 éves lányom van. Beszélgettünk ma a játszótéren az anyukákkal a hétvégi programokról, mert sokszor megyünk a gyerekekkel közösen kirándulni.
Mivel nemsokára anyák napja van, így szóba került ez is. Mindenki sorolta, hogy mit ad a szülőknek, nagyszülőknek.
Mikor a lányomat kérdezték, hogy mit kapnak a nagyszülők (mind a kettő él), akkor a lányom közölte, hogy semmit!
Kissé zavarba jöttem és megkérdeztem tőle, hogy miért is?!
Erre azt a választ kaptam/kaptuk, hogy azért, mert nem ők szülték és emiatt nem érdemlik meg.
Nem tudom ezt mire vélni.. eddig mindig adtunk nekik is virágot. Igaz a lányom nem "rajongott" érte, közömbös volt mindig is ebben, de azért ez szívem ütött.
Bár, belegondolva kiskoromban én is csak az anyukámnak vettem virágot.
Nálunk is kiskromban anyukámnak adtunk, és anyukám az ö anyukájának, és mikor nagyobbak lettünk (tinik)akkor kezdtünk magunk is a nagyszülöknek adni.
Szerintem hagyad, ti adjatok a nagyszülöknek ezt ö is lássa, és ha akarja késöbb kialakul ez.
Én is mindig csak az anyukámnak adtam virágot, a nagymamáimnak soha (nekik adtak a saját gyerekeik).
Most is ehhez tartom magamat, két gyerekem van, nem adnak semmit Anyák napjára a nagymamáknak.
Ahány ház, annyi szokás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!