Anyós-unoka kérdés másképp. Mi a teendő? Anyósok/anyák véleménye nagyon érdekel, de más is írhat!
Hát ha már rájött, akkor elmondhattátok volna neki normálisan, hogy igen, jól sejti, nagyon örültök, de babonából még nem mondanátok el 3 hétig.
Így biztos nem sértődne meg.
A szemébe hazudtatok.
Erre minden anya/anyós, illetve normális ember megsértődne.
Azért mert várandós vagy, ne képzeld magad többnek.
1. Beugattunk (nem sértőn, de keményen), meg is lett a sértődés és a cirkusz.
3. Nem mondanánk el? De hát ezzel elmondjuk, nem? Meg már úgyis mindenkinek elfecsegte a gyanút is, pedig kértük, h ne. 3 oka is van, h biztonsági okokból nem mondanánk el a 12. hétig (sajnos).
2. igen, a gyerekek az első 12 hétben titkosak szoktak lenni. Nem kell sértegetni, ha nem tudsz normálisan válaszolni.
Nem az anyám :)
Miért baj, h hazudtunk? Nincs joga 6 hetesen kihúzni valakiből ezt a dolgot erőszakkal, mikor látta, h nem akarjuk. szerintem ez nem az a dolog, amit így kell intézni.
Nem "beugatni" kéne, hanem normálisan beszélni. Az, hogy rájött, ti meg elismeritek, hogy igaza van, az nem elmondás. Rájött, van ilyen. Meg kell kérni, hogy másnak ne adja tovább, ezért meg ezért. Örülne a bizalomnak, és biztos, hogy megértené a babonátokat.
De "beugattok" neki csak azért, mert rájött...hát ez téged minősít, és ne csodálkozz, hogy megsértődik.
Sajnos nem tudsz semmit tenni. Ha akarja úgy is el fogja mondani mindenkinek. Próbáljatok leülni vele beszélni, ha kell könyörögjetek neki, hogy egy ideig tartsa titokban. Tudom, mit érzel. Én nemrég csináltam végig. Mi karácsonykor akartuk elmondani a családnak, de az anyósomnak el kellett mondani hamarabb, hogy felviduljon (depressziós) és ha már neki elmondtuk, be kellett avatni a többi családtagot is. Én is kértem mindenkitől, hogy egy ideig maradjon titok (a kromoszómavizsgálat eredményére vártam, hogy minden rendben van-e), de nem foglalkoztak vele. A sógorom ordított az utcán, hogy "szia kismama", anyám elmondta a keresztanyámnak, aki azonnal továbbadta a hírt, mamám pedig a fiának és a pletykás menyének újságolta el. Mikor szóvá tettem, hogy nem tartották tiszteletben a kérésünket, csak a vállukat vonogatták anyám meg annyit mondott hogy "jó-jó de úgy örülök, hogy ki akarom kiabálni a világba"
Remélem anyósod megértő lesz és megpróbálja tartani a száját. Mondd el neki, hogy te nagyon babonás vagy és szeretnétek TI elmondani a rokonoknak, mert elég fura lenne, ha a szüleid a boltban hallanák a hírt, vagy a hentesnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!