Egy kis vidámság?

ilyesmi :
Unokát láttam egyik nap az uszodába bemenni.
Másnap találkozok vele ,kérdezem tőle,Lilus te jársz úszni ?
-Hát te még nem tudod,pedig már egy hete úszok járni !

2,5 éves a kisfiam. A minap nagymamáéknál voltunk. Picikém már a második pohár pudingot ette. Papa kérdezte tőle: Finom a puding? Hm? Ízlik? Kisfiam csak nem válaszolt, így én mondtam: Már a másodikat eszi, szóval biztos. Erre nagypapa azt mondja: akkor van benne valami.
Kisfiam felnézett a pudingból, és megjegyezte: VAJAMI VAN A FEJEMBEN. Visszakérdeztem: És mi van a fejedben? Azt mondja erre: SOK DUMA!
Na igen, az van! :)))
Pár nappal ezelőtt azt mondja nekem: AKAJOK ENNI MAZSOJÁT! Visszakérdeztem az akarok szó miatt: hogy mondtad? Azt mondja erre (mint a hülyegyerekeknek, szótagolva:) SZE-JET-NÉK EN-NI MA-ZSO-JÁT! Majd hozzátette: Most máj jobban éjted, Anya? :)

Harmadik vagyok. Írok még, mert haláli tud lenni a dumáival, gyűjtögetem őket. :)
A minap történt, hogy együtt fürödtem kisfiammal (én egyre kevésbé szeretem ezt, mert állandóan az intim testrészeimmel van elfoglalva). Apja kivette őt a kádból, én utána még hajat mostam, felvettem a köntösömet, és utána mentem a szobájába. Kisfiam meglátott, és azt mondta: A BIMBÓ EJ VAN TAKAJVA. BIMBÓ, NEM ÉJZED JÓL MAGAD? :)))
Két hónappal ezelőtt még pelusos volt. Egyik kakilása után tettem tisztába, és annyit reagáltam a szagra, hogy phűűű... azt mondja erre vigyorogva: BE IS ÁJUJTÁJ, ANYA! :)

Édes :)
Szintén anyajegyes:
Kisfiam 2 éves volt amikor felfedeztem rajta egy új (a második) anyajegyét, mosolyogva adtam rá puszit. Kérdezte mi az, mondtam anyajegy. Ült az ölemben nézte-nézte az arcomat és talált egy pöttyöt ő is, adott rá ő is puszit majd megjegyezte: -Anyám jegye :)

Megint harmadik vagyok. Böngészem a könyvet, és olyan aranyosakat találok.
Kisfiam szobatisztaságáról, bekakilásáról beszélgetett a bölcsiben éppen a gondozónéni, és a bölcsivezető (27 hónapos volt akkor). Kisfiam közben játszott a csoportszobában, majd egyszer csak megszólalt: MOST MÁJ KÉSŐ! - épp bekakilt. :)
Szintén 27 hónaposan este fürödtem, majd kezembe vettem a fültisztító pálcikát, erre picikém megkérdezte: ANYA, KISZEDED A SÁJGA TUTYIT A FÜJEDBŐJ? :)))
Egyik este mama fektette le kisfiamat. Valamit hablatyolt, mama nem értette. Elismételte még egyszer, mire megszólalt a mama: jaaaaj, most már értem! Erre picikém azonnal reagált: MAMA, SÜKET VAGY! Majd megunta a dumálást, és közölte: MAMA, KIMÉSZ! :)
Kisfiam csak beszélt, és beszélt, és beszélt, nem hallottuk tőle a híradót. Erre megkérdeztem tőle: kisfiam, téged hol lehet kikapcsolni? Erre rám nézett, a saját hátára mutatott hátrafelé, és azt mondta tök komolyan: ITT! :)
Szüleimnél aludtunk, de picikém az utazóágyban nem érezte jól magát, muszáj volt kivenni apja mellé az ágyra, én meg átmentem a másik szobába a kanapéra aludni. Reggel, mikor felébredtünk, bementem hozzá, és mondtam neki: jaaaj, bocikám, hát te itt aludtál apával, én meg a másik szobában a kanapén! Erre azt mondja kisfiam: ANYA, ÍGY JÁJTÁJ! :))

Mindig arra tanítottuk a gyereket, hogy ha kérünk valakitől valamit, akkor mondani illik, hogy légyszíves. 27 hónaposan éppen az apja tette tisztába, és annyit mondott neki: emeld fel a lábad! Erre kisfiam hozzátette rendreutasítóan: JÉCCIVES!
26 hónapos volt, amikor egyik reggel csináltam neki teát, mert kért inni. Kitöltöttem a pohárba, odamentem hozzá, ő éppen lázasan dolgozott: leporellókat állíthatott a szőnyegen egymáshoz, garázst épített belőle. Szóltam neki: bocikám! Erre kapásból reagált: ANYA, NEM ÉJEK JÁ!

Jaj, de cukkikat írtatok!
Én fiam is 2,5 éves, tegnap apa heverészett, a fiam nagyon szeret a lábak alatt/között autózni, alagutazni.
Apa odébb rakta a lábát, erre a kicsi: AZT MONDTAM ITT HAGYOD!
Ha valamit kérek tőle, gyakran leül a sámlijára, és közni: ANYA, NEM ÉS NEM!
Férjem hamarabb áll fel az asztaltól, a fiam:EGÉSZSÉGEDRE,APA!

Kisfiamnak odaadtunk egy kiszuperált, sim kártya nélküli telefont. Egyik nap azzal játszott, majd egyszer csak elkiabálta magát: APA, GYEJE GYÓSAN, KAPCSOJD KI A TEJEFONT, VAJAKIVEJ BESZÉJEK! - véletlenül felhívta a segélyhívót. :)
Beteg volt éppen, gyógyszert adtam neki, ezért nem engedtük meg, hogy apja söréből kortyoljon egyet (a habot meg szokta nyalni, nagyon szereti). Porszi-orrszi használata után mondtam neki: látod, ha megengeded, hogy kiszívjuk, akkor nem fog fájni a fülecskéd, és meg is fogsz gyógyulni. Erre kisfiam hozzátette: ÉS AKKOJ KAPOK SÖJT!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!