Ha beíratom óvodába a fiamat (nov-ben lesz csak 3), felveszi, akkor még mindig kérhetem, hogy inkább maradjon bölcsibe jövőre is?
Az én fiam is novemberben tölti a hármat, marad bölcsiben. Nem is vennék fel oviba a novemberével, de ha felvennék sem (protekcióval) akkor is szerintem jobb, ha a bölcsit járja kétszer. Inkább legyenek 12-14-en két gondozónőre 3 évesen, mint 25-30-an, mint az oviban.
Nem hiszem, hogy egy 3 éves tudna unatkozni, csak azért, mert bölcsiben van.
Mondjuk nagyban függ a gondozónőktől, és a csoporttásraitól: nálunk minden gyerek december-januári, így senki nem megy oviba, úgy ahogy van a csoport, megy tovább egy évet, max jön még hozzájuk 2 gyerkőc (most 12-en vannak)
Nálunk a tesó is jön nyár végén, ezért sem akartam új közösséget neki, a bölcsivezető is partner volt, mondta, hogy maradhat, hisz őt már egyszer felvették, nem rakják ki.
Lehet, hogy más lenne a helyzet, hogy ha vegyes csoportban lenne, ha sokkal fiatalabbak is lennének vele egy csoportban, de így annyira jó a csoport, cukik a gyerekek, és mindent szinte egyszerre kezdenek el (beszéd, önállóság, gondolom a szobatisztaság is)
Szóval sokan vannak az ovi mellett, de 3 évesen oviban sem csinálnak semmi különöset, külön program, sportlehetőség stb általában csak 4 éves kortól van... Én örülök, hogy maradhat még a bölcsiben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!