Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha beíratom óvodába a fiamat...

Ha beíratom óvodába a fiamat (nov-ben lesz csak 3), felveszi, akkor még mindig kérhetem, hogy inkább maradjon bölcsibe jövőre is?

Figyelt kérdés
Most is bölcsis. Vagy be se írassam idén óvodába? Úgy vettem ki, neki még nem is lenne kötelező, mert csak nov-ben tölti a 3-at.
2012. ápr. 18. 16:24
 1/5 anonim ***** válasza:
te látod, hogy milyen. Ha már unja a bölcsit akkor menjen oviba
2012. ápr. 18. 16:37
 2/5 anonim ***** válasza:
Én biztos nem hagynám a gyerekemet a bölcsiben, egyrészt mert elvenném a helyet a kisebbektől, másrészt a bölcsi nem 3-4 éveseknek való. Tele lenne nála kisebbekkel az ovi, kb visszafejlődne a fiad, az ovi meg más, jobb helyen lenne ott.
2012. ápr. 18. 16:47
 3/5 A kérdező kommentje:
Lehet benne vm, de szerencsére itt is sokat foglalkoznak velük, dalokat tanulnak, ünnepekre készülnek, gyurmáznak, rajzolnak, kirakóznak....köszönöm azért a választ!
2012. ápr. 18. 16:56
 4/5 anonim ***** válasza:

Az én fiam is novemberben tölti a hármat, marad bölcsiben. Nem is vennék fel oviba a novemberével, de ha felvennék sem (protekcióval) akkor is szerintem jobb, ha a bölcsit járja kétszer. Inkább legyenek 12-14-en két gondozónőre 3 évesen, mint 25-30-an, mint az oviban.

Nem hiszem, hogy egy 3 éves tudna unatkozni, csak azért, mert bölcsiben van.

Mondjuk nagyban függ a gondozónőktől, és a csoporttásraitól: nálunk minden gyerek december-januári, így senki nem megy oviba, úgy ahogy van a csoport, megy tovább egy évet, max jön még hozzájuk 2 gyerkőc (most 12-en vannak)

Nálunk a tesó is jön nyár végén, ezért sem akartam új közösséget neki, a bölcsivezető is partner volt, mondta, hogy maradhat, hisz őt már egyszer felvették, nem rakják ki.

Lehet, hogy más lenne a helyzet, hogy ha vegyes csoportban lenne, ha sokkal fiatalabbak is lennének vele egy csoportban, de így annyira jó a csoport, cukik a gyerekek, és mindent szinte egyszerre kezdenek el (beszéd, önállóság, gondolom a szobatisztaság is)

Szóval sokan vannak az ovi mellett, de 3 évesen oviban sem csinálnak semmi különöset, külön program, sportlehetőség stb általában csak 4 éves kortól van... Én örülök, hogy maradhat még a bölcsiben.

2012. ápr. 18. 21:25
 5/5 anonim ***** válasza:
Én fiam is novemberben tölti a 3-at és ő se megy még oviba(nem vették fel).Maradhat a bölcsiben, én örülök neki, sokat betegeskedik, talán kevesebb gyerek, kevesebb betegség. Velük is sokat foglalkoznak: rajzolnak, festenek, gyurmáznak, ragasztanak, mondókákat tanulnak, énekelnek, táncolnak, nem gondolom, hogy az oviban többet foglalkoznának velük, vagy csak mi fogtunk ki nagyon lelkes gondozónéniket!
2012. ápr. 18. 22:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!