Bárányhimlő témában profi anyukák segítségét kérhetem?
Sziasztok! Kislányom 14 hónapos és bárányhimlős. Múlt hét pénteken, szombaton kezdődött. Jelenleg ott tartunk, hogy már vannak olyan kisebb hólyagok, amikről a seb is leesett, de-főleg a hátán, lábán-vannak még elég nagy hólyagok, amik nem is pörkösödnek. Doktornője Zinnat-ot írt fel, mert hogy a hátán nagyon csúnyák, és nagyok a hólyagok, de attól meg csalánkiütése lett, így nem kapja. Most a napi egy zuhany után betadine-nal kenegetjük a nagyobb hólyagokat.
Bocsánat, ha hosszú lettem, de arra lennék kíváncsi, hogy más gyerekénél is voltak e nagyon nagy hólyagok, amik nehezebben pörkösödtek? Van neki olyan, amelyik már a legelején kijött, de még mindig nem sebes...
Köszönöm a segítséget!
Köszönöm, hogy írtatok. Hát igen, ez is nagy dilemma, hogy tegyek rá valamit, vagy ne. A háziorvosa a mentolos hintőport mondta-mert ugye manapság már a cinkrázót nagyon ellenzik-azzal esténkét szintén tusolás után szortam be neki, de nem túl jó szájízzel, mert arról is olvastam már rosszat. Tegnap a csalánkiütések miatt látták a László kórházban-ahol én úgy gondolnám, hogy fertőző kórház révén nagyobb a gyakorlatuk-ott azt mondták, hogy ők már a hintőport sem ajánlják, hanem hogyha már kell valami, akkor betadine... Egyébként én is inkább arra az oldalra húzok, hogy ha nem bántom, hamarabb gyógyul, de a betadine ugye fertőtlenít is és így mégiscsak a nagyobbakat bekenem vele. Főleg amelyik még el sem kezdett sebesedni. Vagy rosszul gondolom azt, hogy amikor már sebes, akkor már nem annyira tud "könnyen" elfertőződni, mint amikor még csak hólyagos?
Néha arra gondolok, bárcsak 30 évvel ezelőtt lennénk, akkor nem volt ennyi alternatíva, az orvosok is hasonlót mondtak, ami volt azt használták, ha jó volt, ha nem. Persze tudom, hogy de akkoriban..., csak néha eszembe jut, főleg így a gyerekkel kapcsolatban.
Aloe First!!! Fújd vele akár félóránként, nem fog neki viszketni és fele idő alatt gyógyul. A gyerekorvosunk is csak nézett, hogy gyógyulhatott ilyen gyönyörűen és gyorsan a lányom.
A Zinnat-ot nem értem, miért kapta, az antibiotikum, a bárányhimlő meg egy vírus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!