Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy tanítjátok meg a gyereket...

Hogy tanítjátok meg a gyereket bocsánatot kérni?

Figyelt kérdés
Egyáltalán mikor alakul ki náluk a megbánás érzése? Hány éves kortól reális elvárás az, hogy őszintén képes legyen erre, és ne csak ráerőltetett elvárásnak megfelelve tegye? Már rég foglalkoztat ez a kérdés, két és fél évesem van.

2012. ápr. 17. 22:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Harmadik vagyok,akit erősen lepontoztak.

Jól látod a dolgokat kérdező,hogy mi esik a megszégyenítés kategóriába.

Egyébként pszichológus vagyok, hogyha számít (bár gondolom a "nagy magyar anyákat" ez sem hatja meg).Ja,és anya is vagyok,de ezt már fentebb leírtam.

Mielőtt erre a kérdésre válaszoltam volna 95%-os válaszadó voltam.Csak úgy mondom.:D

Nem kell bocsánatot kérni.:))

2012. ápr. 19. 14:32
 12/15 A kérdező kommentje:
Utolsó, de akkor ez hogy működik, majd kialakul benne magától? Egyébként érdekes példa arra, hogy hogy tanulnak bocsánatot kérni mintára úgy, hogy fogalmuk sincs, miről van szó. Kislányom másfél-két éves volt, mikor szokása volt, hogy tüsszentés után azt mondta, bocsánat. Ezt tőlem tanulta, mert én pollenallergiás vagyok, ami mindig nagyon erős, heves tüsszögési ingerrel, és hangos tüsszögéssel jár, diszkréten nem is lehet csinálni. Egy-egy ilyen hangos tüsszentés után bocsánatot szoktam kérni, főleg, mióta baba korában mindig megijedt, összerezzent a nagy hangra. Na, mikor hallottam tőle, hogy ezt eltanulta, én is leszoktam erről, mert a gyerek szájából ez rettentő furcsán hangzik :) Azóta csak annyit mondunk tüsszentés után, hapci.
2012. ápr. 19. 21:16
 13/15 A kérdező kommentje:
06:40-es, sajnos a lányomnál sem működik a büntiszék módszere, egyszerűen nem marad ott. Amikor hiszti van, leginkább belém akar bújni, ha felfogta, hogy nem engedek, akkor a következő, hogy vigaszként rámcsimpaszkodik, mint egy kismajom. Ilyenkor egyszerűen nem lehet egy méter távolságnál távolabb ott hagyni magamtól. Időnként újra megpróbálom, de nem működik.
2012. ápr. 19. 21:21
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Akkor szerintem öleld át ilyenkor,míg meg nem nyugszik és mikor már nyugodtabb,akkor magyarázd el,hogy mi volt a problémád a viselkedésével.
2012. ápr. 21. 06:56
 15/15 anonim ***** válasza:
Pedig hidd el,van olyan gyerek,aki utánzással tanulja ezt meg,pl. az enyém.Sosem kényszerítettem rá,sosem tanítottam neki és nagyon boldog voltam,mikor észrevettem,hogy bocsánatot kér.Ráadásul pontosan megfelelő helyzetekben használja és már ha rosszat tesz,akkor is tud bocsánatot kérni.
2012. ápr. 21. 12:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!