Hogy tanítjátok meg a gyereknek, hogy ha bántják, harapják a bölcsiben más gyerekek, akkor adja vissza, vagy üssön vissza?
Nem kell erre tanítani, ez ösztön. Van aki temperamentumosabb, van aki nem. De ne taníts ilyet, hogy adja vissza.
Én is azt tanácsolom, hogy a verekedős gyerekkel ne játszon a gyereked, ez a másik gyereknek elég nagy bünti, ha kiközösítik a többiek. Ez hatásosabb, mintha visszakapná.
erre nem tanítom
viszont arra h menjen és mondja el h bántátok arra igen
Én erre tanítom..., illetve tanítanám, de hiába, mert 1. nem ilyen az alaptermészete 2. eddig nem hallott ilyeneket tőlem 3. hiteltelen vagyok, mert más szellemben folyik itthon a családi élet.
De azért próbálkozom :)
Ovono vagyok es az en csoportomban iden nagyon nagy problema harapas :S
1,5-2 evesek. Sajnos ez van, ha a kicsid nyugodt termeszet, akkor nem fog visszaharapni, ami nem is baj. Azert vagyunk mi ovonok, bar az egesz eleg lehetetlen helyzet, gyorsan tortenik, es a sarokba ultetes nem hasznal ebben a korban, igazan egyutt jatszarol sem beszelhetunk meg, igy a kikozosites sem szamit. Elobb utobb abbahagyjak. Legtobbszor, mikor megtanulnak beszelni, es ki tudjak fejezni verbalisan is a haragjukat. Egyetlen kisfiu van nalunk, aki a harapasrol attert a szem nyomkodasara, szerencsere elkerult a csoportombol, mert bele is oszulnek.
De ennyit rolunk. Te annyit tehetsz, hogy turelmesen megvarod, mig kicsit nonek a gyerekek (a tied is, meg a csoportarsai is), es ez az ugy rendezodik magatol. Tudom, hogy nehez, nap mint nap atelem, de ez a korral jar, es minden gyermekkozossegben elofordul.
JÉZUSOOOMMMM!!!
Hogy tanítanék ilyet a gyerekemnek?????
Hova jutna a világ,ha ezt a szerintem igen primitív problémakezelést tanítanánk a gyerekeinknek. Van ennek sokkal korrektebb,célravezetőbb megoldása is, nem?
Én is 2,5 éves gyerkőcöt nevelek, most kezdtük a bölcsit. Van a mi csoportunkban is sokféle gyerek. Én azt tanítom, hogy ha bántja valaki, hagyja ott őt, és menjen szólni a gondozónéninek. Szerintem attól még nem lesz később pipogya alak, hogy nem agresszióval reagál az agresszióra.
hát csajok, én is erre tanítottam, hogy menjen el, hagyja ott.... ennek az lett az eredménye, hogy a kiskölykök mentek utána és direkt rászálltak, mert látták, hogy úgy sem adja vissza. egy terror volt az élete a bölcsiben, hetekig (és ne hivatkozzatok a gondozónőre, gyakorlatban SEMMIT nem tud tenni, pláne nem lehet mindig a segg...ben). aztán egyszer bepörgött a lányom és teljes erőből orrba rúgta az egyiket, mikor az a lábánál fogva le akarta rángatni a csúszdáról. azóta, érdekes, nem bántják és a lány sem lett egy agresszív, támadó kiscsaj.
Úgyhogy nagyon szép dolog ez a PC, és nagyon jól hangzik, elméletben, de kíváncsi vagyok arra az anyukára, aki, ha rendszeresen bántják a gyerekét, azt mondja neki, semmi baj, csak hagyd ott.... lóf@szt!
én arra tanítom, hogy SOHA ne támadj, de MINDIG védd meg magad, ha bántanak, először verbálisan, de ha kell, üss, rúgj, harapj, csípj és mindig szólja nekem, vagy a gondozó néninek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!