Mit tapasztaltatok, a gyerekek a feketébe, vagy a fehérbe öltözött embertől félnek jobban? (már, ha egyáltalán félnek. )
Azért kérdezem, mert mikor dajka voltam, egyszer fekete felsőben mentem be dolgozni és kitört a pánik a dolgozók között, hogy jaajj! Át kellene öltözni, mert a gyerekek megijednek , ha feketébe meglátnak és rossz hatással lesz rájuk.Nos, megláttak, de semmiféle ijedtséget nem láttam rajtuk.Nem volt kikötés, hogy tetőtől talpig hófehérben járjak dolgozni, ezért nem találtam jogosnak , hogy felfújták a dolgot.
Az én véleményem szerint a gyerekek inkább a fehértől félhetnek jobban, hisz az orvosokra, hivatalos személyekre emlékeztetheti őket, ami ugye nem túl szívmelengető egy gyermeknek.Én magam is a fehér köpenyesektől tartottam jobban gyermekként.Sosem féltem a feketébe öltözött emberektől, bár láttam jó párat olyanokból is.
..Sokszor tapasztaltam, hogy furcsa a pedagógus logika!Nekik kéne legjobban érteni a gyermekek lelkivilágát, de ez a legtöbb esetben mégsem így van.
Nekem szinte csak fekete és fehér felsőim vannak, de nem félnek tőlem a gyerekek :)
Feketével nincs baj, de a fehérrel sem, hiszen nem csak a dokik járnak fehérben, hanem a fodrászok, kozmetikusok, óvónénik, stb....
Unokahugom csak akkor ijedt meg, amikor egyszer egy temetés után náluk gyűlt össze a család. Őt meg hozta haza a tesóm oviból, és mindenki ott ült talpig feketében... Na, akkor úgy elég riadt volt szegény.
De amúgy szerintem a gyereket nem érdekli, milyen színű a felsőd. Max. akkor, ha valami szép színes. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!