Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » UTÁL HAJAT MOSNI 2 ÉV KÖRÜLI...

UTÁL HAJAT MOSNI 2 ÉV KÖRÜLI GYERKŐCÖD? Ordít mint akit nyúznak, szinte levegőt sem vesz? MIT TESZEL?

Figyelt kérdés
Segítsetek Anyukák!!!! :( 2 éves kislányom utál hajat mosni.1 héten 1x mossuk,de akkora tortúra!Minden nap fürdés előtt már elkezd "üzletelni",hogy "hajadat nem,hajadat nem".És mikor eljön a "nagy nap",én már előre rettegek:(Annyira sír,hogy szinte nem vesz levegőt,totál kiborul.Próbáltunk vele már minden játékot közben,az apja buborékot fújt neki,mert azt imádja,de még az sem érdekli ilyenkor.Adjatok tippeket,ki hogyan csinálja?Annyira el vagyok keseredve:((((

2012. ápr. 17. 07:36
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
én szivaccsal vizezem be a haját és azzal is öblítem .az enyém a nagyobb erővel fejére ömlő vizet utálta
2012. ápr. 17. 08:22
 12/26 anonim ***** válasza:
Az enyém 4,5 évesen is üvölt, ha fáradt. De az időben én is bízom... :o)
2012. ápr. 17. 08:37
 13/26 alaszka ***** válasza:

Az én lányom is ezt csinálta sokáig. Hosszú haja van és ragaszkodik hozzá, és mindig azzal fenyegettem, hogy ha nem engedi megmosni a haját, akkor hozom az ollót és levágom. :)

Én úgy szoktam neki a mai napig (4 éves), hogy egy kis műanyag pohárral öntögetem a hajára a vizet, ő meg hátradönti a fejét, a habot ugyanígy mosom le, zuhannyal még most sem engedné meg. Ő is törölgeti közben törölközővel a szemét, ha belemegy. Egy időben rá tudtam arra venni, hogy ő dőljön bele a vízbe hátrafelé, és lógassa bele a haját, de aztán ez sem jött be.

2012. ápr. 17. 08:41
 14/26 anonim ***** válasza:

Nekem is sír a 28 hónapos kisfiam,de csak akkor mikor épp megmosom.Másnap nem hagy benne nyomot.

Mondjuk nekem rövid hajú.

Mekkora haja van?

4 gyerkőc anyukája

2012. ápr. 17. 09:12
 15/26 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Nagyon kevés,és rövid haja van...

Nagyon okos és értelmes gyerek ,de ez valahogy mumus...:(((

2012. ápr. 17. 09:50
 16/26 anonim ***** válasza:

Nem olvastam el az összes választ úgy hogy lehet már írta valaki,akkor bocsi:)

Szóval az én kisfiam is elkezdte ezt.Olyan mintha félt volna hátra dőlni(pedig egyszer sem csúszott bele,tehát nem érte semmilyen rossz élmény)Na akkor kitaláltam,hogy szivaccsal bevizeztem majd megmostam és újból szivaccsal le törölgettem a habot.Ez így kezdett beválni,nem volt gond.Csak jött a tél hosszabb haj,szivacs módszer már nem volt jó,mert mindig habos maradt egy kicsit a haja.Ekkor apukám itt volt nálunk,ő fürdette.Bekukkantottam hozzájuk,mert túl halk volt a hajmosás:) Apukám pohárral zutty a fejére,gyors törlés az arcra az én gyerekem meg röhögött:D Azóta így mossuk a haját,vagy 50x öblítünk mert ez már játékká vált.Ma már ő akar minden nap hajat mosni.Ja!Mert hogy magának mossa,tetszik a hab,és hogy nyomhat a kezébe sampont.Persze én is megmosom neki,mert még az nem igazi hajmosás amit ő művel a kobakjával.

A lényeg,próbáld meg nagy-nagy türelemmel kitapasztalni,hogy mi tetszene a tiédnek.Mivel kislányod van,kipróbálhatjátok azt is hogy ő mossa a babája haját te pedig az övét.Ha elsőre nem akar bele menni,nem gond.De én a baba haját vele megmosatnám akár minden nap,hogy lássa,a babájának sem lesz baja,csak szép illatos lesz a haja.

Sok sikert!

2012. ápr. 17. 13:33
 17/26 anonim ***** válasza:

előző vok.

Még eszembe jutott ez a hajmosó karika is.Ez is meg érhet egy próbát.

[link]

2012. ápr. 17. 13:37
 18/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a babás ötletet is:)...kipróbálom!

Hajmosókarikánk van,épp árulom vaterán,mert nagy a buksija és nem megy rá:(

2012. ápr. 17. 18:46
 19/26 anonim ***** válasza:
Nekem az jött be, hogy látja, hogy én is belefekszem a kádba, és nem ordítok közbe. Szóval az lenne jó, ha látná, hogy ti is mostok hajat. És ne engedj, mert hajat kell mosni, nem lehet koszos. Mi szoktuk neki mondani, hogy jajj de büdi már a hajad (persze nem az, de mosni kell).
2012. ápr. 17. 19:17
 20/26 anonim ***** válasza:

Jaj, ne is mondd! Habár nálunk már valamennyire alakult a helyzet. Az apjával nem tudom megmosni a haját, mindig anyámnak szólok, hogy segítsen.

A samponozással nincs is baj, csak az öblítéssel. Egy nagy műanyag tálba engedünk vizet, azzal öblítünk. A zuhanyfejjel nem lehet, mert ha a kezembe veszem, már ordít.

Eleinte ölbe vettem, behajoltam vele a kád fölé, anyám meg öntötte a fejére a vizet. Most már annyival előrébb vagyunk, hogy áll a kádban, tiltakozik (nem rugdos, nem csapkod), gyors öblítés, és veszem is ki. Mire becsavarom a törülközőbe, már semmi baja. :)

Elmondom neki, hogy meg kell mosni a haját, mert büdös, és mit fog szólni XY, ha megszagolja...

Van egy gumi tehene (olyan, amin ugrálni lehet). Az apja azzal szokott közben ökörködni, olyankor nagyokat kacag, fel sem veszi a dolgokat.

Én úgy gondolom, hogy nálunk leginkább az idő segített.

(az én lányom is okos, értelmes, de a hajmosás nem a kedvence)

2012. ápr. 17. 23:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!