Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Csillapítod a gyerkőcöd...

Csillapítod a gyerkőcöd 38-39° közötti lázát?

Figyelt kérdés

Eddig nem foglalkoztatott ilyen kérdés, természetes volt, hogy a sajáunkat ennyinél nem csillapítjuk. De mi a helyzet a gyerekekkel?

Ugye mint tudjuk, a láz hasznos, a szervezet így védekezik. Ez rendben is van, de nem árt a gyerekeknek? (nem kisbabákra gondolok)

Szerintetek szükséges gyógyszerekkel csillapítani a lázát, ha az nincs 39fok felett? Mivel ártunk többet? A gyógyszerrel, vagy ha hagyjuk, hogy magától lemenjen a láza néhány óra után?

2012. márc. 12. 20:48
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Az én lányom 38 fölött kifekszik. Én csillapítom neki 37.9-nél. Amúgy sem merném hagyni. Félek a lázgörcstől.
2012. márc. 12. 20:51
 2/13 anonim ***** válasza:

Én a gyerekorvosunkra hallgatok, aki szerint 38 fölött csillapítani kell.

Van az utcánkban egy másik anyuka, aki 38,5 fok fölött csillapít csak.

Szerencsére nagyon ritkán beteg a fiam (2 éves múlt), több napos láza meg még soha nem volt. Amennyi lázcsillapítót eddig kapott azzal biztosan nem ártottam neki. Míg ha nem csillapítottam volna??? Nem tudom...

2012. márc. 12. 20:51
 3/13 anonim ***** válasza:
35%

Ezt honnad veszed,hogy felnőtt 38 fok feletti lázát nem kell csillapítani?Ha 38 fokra melegíted a tojásfehérjét,az kicsapódik és megsül és tükörtojás lesz belőle.Miből is vannak az agysejtek???Meg a sok minden más??mert szerintem fehérjéből.

Minden lázat 38 fok felet csillapítani kell.

2012. márc. 12. 20:55
 4/13 anonim ***** válasza:

Ja igen, azt kifelejtettem, hogy a sajátomat is csillapítom 38 környékén. Bár asszem 18 éves koromban voltam utoljára lázas (most 26 vagyok)

2. hsz.

2012. márc. 12. 20:59
 5/13 anonim ***** válasza:
Én szoktam. De pl. 38,2 -nél még nem (levonva), viszont 38,7-nél (levonva) igen. Vagyis ált. már csillapítok, ha 38, 5 fölé megy. (Egyszer volt 39,4 a gyerkőc láza, de akkor hűtőfürdő volt azonnal.)
2012. márc. 12. 21:05
 6/13 anonim ***** válasza:
32%
Mindenképpen csillapítani kell, az, hogy ez egy védekező reakció, félinformáció, mert egyfelől igaz, másfelől a láznak valóban van sejtkárosító és szervezetet gyengítő hatása. Nem azt mondom, hogy egy tized emelkedésre azonnal lázcsillapítót kell nyomatni, de 38 fok fölött mindenképp. Felnőttnek is.
2012. márc. 12. 21:11
 7/13 anonim ***** válasza:
50%
Én a gyerekorvosunkra hallgatok, ezért 38,5 fölött csillapítom a lázat.
2012. márc. 12. 21:14
 8/13 anonim ***** válasza:
61%

Csak tájékoztatásul. a fehérjék tartósan 40 fokon, vagy afelett csapódnak ki.

Én ha felszalad neki 38-ra még nem csillapítom, kivárok. 38,5-től mindig csillapítom. A fiamnál gyakran előfordul, hogy egy megfázást 38-38,3-al kezd, ezt sosem csillapítom, egy órán belül le is megy, és utána sincs gond. Ha csillapítom, akkor később is felmegy. Ki kell tapasztalni.

2012. márc. 12. 21:15
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Én is úgy tudtam, hogy tartósan magas hőmérsékleten csapódnak ki a fehérjék. Hála isten én is utoljára gyermekkoromban voltam lázas, a gyermeklázban pedig teljesen tapasztalatlan vagyok. Ezért tettem fel itt a kérdést, aminek az alapja az, hogy a barátnőm kisfia 5éves múlt, és a 37,8as lázra adott neki 2 lázcsillapítót és hűtőfürdőt. Nekem pont amiatt furcsak, hogy a háziorvos javasolta, hogy ne csillapítsuka 38 fokos lázat, mert van pozitív hatása. De hogy ilyen kicsiknél hogy működik.. :) Bár lassan bele kell tanulnom, mert 9 hét múlva mi is 3an leszünk :)
2012. márc. 12. 21:41
 10/13 anonim ***** válasza:
0%

Sajnos pont most vagyunk érintettek a kérdésben. 14 hónapos gyerekeink - szóval még elég picik - összeszedték a most "futó" vírusok egyikét, és életükben először lázasak. Eddig fogzás, oltás nem hozott ki náluk még hőemelkedést sem.

A mi orvosunk is azon az állásponton van, hogy 38,5 fok felett kell csillapítani kúppal, panadollal vagy nurofen sziruppal (leírás szerint), 39 fok felett pedig fizikálisan, azaz hűtőfürdővel. Ő azt mondta, 38 foknál csak szoros megfigyelés szükséges, nem megy-e feljebb, ill. csak akkor csillapítsunk, ha több napig nem megy vissza 39 fok alá.

Én amúgy nem vagyok lázas típus, életemben ha 3x voltam lázas a 37 évem alatt, az elmúlt 20 évben meg egyszer sem.

2012. márc. 12. 22:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!