Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Csillapítod a gyerkőcöd...

Csillapítod a gyerkőcöd 38-39° közötti lázát?

Figyelt kérdés

Eddig nem foglalkoztatott ilyen kérdés, természetes volt, hogy a sajáunkat ennyinél nem csillapítjuk. De mi a helyzet a gyerekekkel?

Ugye mint tudjuk, a láz hasznos, a szervezet így védekezik. Ez rendben is van, de nem árt a gyerekeknek? (nem kisbabákra gondolok)

Szerintetek szükséges gyógyszerekkel csillapítani a lázát, ha az nincs 39fok felett? Mivel ártunk többet? A gyógyszerrel, vagy ha hagyjuk, hogy magától lemenjen a láza néhány óra után?

2012. márc. 12. 20:48
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

én 38,5 felett szoktam csillapítani, de szerencsére nagyon ritkán van rá szükség.

egyébként most 21 hónapos a kislányom, de már elég rég óta a hónaljában mérem a lázát.

2012. márc. 13. 08:26
 12/13 anonim ***** válasza:
24%
Én 38 foktól már csillapítom, igaz tudom, azt javasolják, hogy 38,5-ig nem kellene. De nagyon hirtelen meg tud ugrani a lányomnak, így nem várok. Amíg hat, addig lehet, hogy el is éri a hője a 38,5-öt. Most már annyiban "rugalmasak" vagyunk, hogy 38-ig várunk. Most volt egy olyan, hogy pénteken belázasodott, mint kiderült a foga volt a ludas. Szombaton voltunk fogorvosnál. Aznap még hőemelkedése volt 37,8 volt a maximum. Szépen hagytuk is egész nap ezzel a hővel, nézegettük, mértük, néha elmentünk "pancsizni" de mivel jól kezelte és nem ment feljebb, nem adtunk lázcsillapítót. 4 éves kislány anyukája.
2012. márc. 13. 09:11
 13/13 anonim ***** válasza:
48%
Hát én 38-tól csillapítom. A gyerekemét és a sajátomat is. Én még ilyet nem is hallottam, hogy csak 39 fok körül kellene csillapítani. Szerintem ez hülyeség. Az én kisfiam már 37.8nál olyan elesett és meleg a kis feje! Eszembe sem jutna, hogy ne csillapítsam.
2012. márc. 13. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!