Bili utálat nem értem miért van a 2 évesemnél?
Arra én már rájöttem, hogy nem függ össze a beszéd a szobatisztasággal. Az enyém 2 évesen már hosszú mondatokban beszélt, de most lett szobatiszta 2,5 évesen. Most ért meg rá.
A bölcsiben meg már az összes gyerek 2 éves kora előtt szobatiszta lett, holott alig beszéltek pár szót.
Egyébként az én kisfiam sem szerette az ikeás sima bilijét, pedig fel is matricáztam neki, de bacott rá. :( Aztán a bölcsiben megszeretett egy kisszék-szerű bilit (lehajtható a teteje, így szék funkciója is van), azon szeretett ücsörögni (szék funkcióban), és itthonra is beszereztem egy olyat.
A másik: megvettem a Pagony kiadó Bilikönyv című mesekönyvét, azt ahogy megkapta, elolvastatta velem vagy 50x, és azonnal hajlandó volt ráülni a bilire.
Lassan, türelmesen jutottunk el odáig, hogy már bilibe pisil, illetve vécébe kakil szűkítővel - de én levettem róla a pelenkát. Voltak az elején balesetek, de a pisis-kakis bugyi zavarta, míg a pelus tök kényelmes volt, ez már nem. :)
Ez az a könyv, szerintem nagyon aranyos. :)
Sok Édesanya ezt használja, egy próbát nektek is megér! :)
Mosolyogtam, amikor írtad, te is ráültél, annyira helyes lehettél rajta :)))
Talán még nem érett a szobatisztaságra és erőltetésnek veszi, hogy ennyit mutogatod neki a bilit, és dacol is.
Én a helyedben békén hagynám 1-2 hónapig, de teljesen hanyagolnám a témát, aztán hátha jön majd magától.
Beszéddel nem függ össze szerintem. A nagylányom 20 hósan szobatiszta lett, pedig nem beszélt még. A középső 26 hósan csak, pedig akkor be nem állt a szája.
Ha ennyire elutasítja, akkor én is pihentetném a témát pár hétig.
Nekünk nagyon bejött a zenélős bili egyébként. De próbálkozhattok egyből a wc-vel is, csak egy szűkítő kell hozzá. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!