Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gyermekeim 3 évesek múltak és...

Gyermekeim 3 évesek múltak és még nem beszélnek. Ez nagy baj?

Figyelt kérdés
Egyes szavakat már kimondanak,persze nem tökéletesen és egy-két egyszerű mondatot is meg tudnak fogalmazni (hol a labda?,stb.) de nagyrészt még babanyelven kommunikálnak.Ez javítható valahogy?Esetleg szakemberhez kell fordulni?

2012. ápr. 14. 15:05
 1/10 anonim ***** válasza:

Gondolom ikrekről van szó, azért írsz többes számban.

Állítólag az ikrek jóval később kezdenek el beszélni, mert megértik egymást, kialakítanak egy saját nyelvet maguknak, ezért nincs igényük még az anyanyelv elsajátítására.

Biztos mutogatással is elérik a céljukat, ha szomjasak, stb, megérted.

Nincsenek elkésve, ha valóban ikrekről van szó.

2012. ápr. 14. 15:08
 2/10 anonim ***** válasza:
Nincs mondanivalójuk.
2012. ápr. 14. 15:18
 3/10 anonim ***** válasza:
Nekem is ikreim vannak, én is azt hallottam, hogy később kezdenek el beszélni.
2012. ápr. 14. 15:21
 4/10 A kérdező kommentje:
Igen,ikrek.Valóban kialakítottak egy nyelvet,egymás közt nagyon jól megértik egymást,csak olyan jó lenne már,ha beszélnének.
2012. ápr. 14. 15:42
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem írtad a nemüket. A fiúk egyébként is később kezdenek beszélni. És igaz, mivel ikrek és egymással jól tudnak kommunikálni, nincs különösebb motivációjuk az aktívabb beszédre. A helyedben mégis elvinném őket logopédushoz, nézze meg őket. Én egy hallásvizsgálatot is jónak tartanék, biztos, ami biztos. Mindegy mik az okok, de az ő beszédfejlődésük megkésettnek tűnik, amitől nem kell megijedni, de nem árt odafigyelni rá. Valószínűleg hamar behozzák a lemaradást. (logopédus vagyok)
2012. ápr. 14. 15:51
 6/10 anonim ***** válasza:

gyerekorvosnak megemlítetted?

3 éves korban szokták továbbküldeni a gyerekeket ha nem beszélnek.

a helyedben nem aggódnék, mert ahogy írok, tudnának ők, csak nyilván minek, hiszen egymás között flottul megy a babanyelv, te meg gondolom a gesztusukból megérted őket :)

másrészt meg az ikrek tényleg később kezdenek el beszélni.

de csak elmúltak 3 évesek...

mi TSMT tornát kaptunk, mondjuk ha belegondolok, elég nehéz, ikrekkel egyedül kivitelezhetetlen :S

2012. ápr. 14. 16:18
 7/10 anonim ***** válasza:

Ismerősömnek is 3 éves ikrei vannak. Egyiküknél elindult a beszéd, másiknál nem és őt fejlesztésre vitték, otthon tornáztatják, logopédus miegymás.

Fiúk mindketten.

2012. ápr. 14. 16:46
 8/10 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy a 3 éves kor a vízválasztó. Ha addig nem beszélnek, nem gond. De ha utána sem az már esetleg aggasztó lehet.
2012. ápr. 14. 17:31
 9/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!Mi is gondoltunk már arra,hogy szakemberhez forduljunk,csak nem voltunk abban biztosak,konkrétan milyenhez.Sokat segítettetek,még egyszer,köszönöm.
2012. ápr. 14. 17:33
 10/10 anonim ***** válasza:
Ha nem voltatok benne biztosak, miért nem kérdeztétek meg a védőnőt vagy a gyerekorvost? Ők ezeket meg tudják mondani.
2012. ápr. 14. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!