Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Vegyes házasságban milyen...

Vegyes házasságban milyen nyelven szólalt meg először a gyerek? Melyik nyelven beszél többet? Egymásközt, ha több gyerek van hogy beszélnek?

Figyelt kérdés

2012. jan. 26. 22:25
 1/3 anonim ***** válasza:
52%

Külföldön élünk, én magyar vagyok, a párom idevalósi. Mindegyik gyerekem az itteni nyelven (tehát a párom anyanyelvén) szólalt meg először, sőt, kivétel nélkül mindegyik (4 van) sokáig csak azt a nyelvet beszélte "normálisan", magyarul pedig csak pár szót, azt is a másik nyelvvel mixelve általában. Aztán a magyar is beindult, gyakorlatilag egyik napról a másikra kezdték el folyékonyan beszélni, addig csak raktározták magukban (mert én és a szüleim ha itt voltak csak magyarul beszéltünk hozzájuk még akkor is, ha ők nem magyarul kérdeztek vagy válaszoltak).

Átlagosan 4 éves koruktól tudták tudatosan elkülöníteni a két nyelvet és mindkettőt szépen használni.

Egymás között is az apjuk anyanyelvét beszélik.

2012. jan. 26. 23:05
 2/3 anonim ***** válasza:

Még nincs tapasztalatom. Magyarországon élek, de a feleségem kenyai. Egymás közt nagyjából fele-fele arányban magyarul és angolul beszélünk, bár ugye az ő magyarja nem pont olyan mint a miénk.

Viszont kint az utcán magyarul szól majd hozzá mindenki.

A feleségem a szuahéli nyelvet abszolút nem használja itthon.

Négy hónapos a lányunk és érdekel minket nagyon, hogy fog megszólalni. SOkat töprengtünk rajta. Kevdes előző (vagy bárki érintett), mit jósoltok?

2012. jan. 30. 17:03
 3/3 anonim ***** válasza:

Nem saját, hanem barátnőm esetét tudom leírni.

A fia itthon született, és úgy 1,5éves korában utaztak ki Amerikába az apa családjához. Azóta ott vannak, kb. 8 hónapja. Amikor az első szavakat kezdte mondani, akkor még itthon voltak, így az magyar volt. Viszont mióta kinn vannak, azóta csak angolul hajlandó beszélni.

Szerintem a gyerek által használt nyelvet nagyban befolyásolja, h a környezetéből miket hall. Függetlenül attól, h az anya és az apa milyen nyelven beszélnek vele vagy éppen egymással. A tv, az utcán az emberek, a rokonok nyelvét fogja előnyben részesíteni, mert azt hallja a leggyakrabban, és azt hiszi neki is azt kell.

Barátnőm kisfia teljesen megérti mindkét nyelvet, az anya csak magyarul beszél hozzá, de mégis a jelenlegi környezetéhez idomul. Nemsokára haza fognak jönni. Kíváncsi leszek, h mennyi idő alatt fog átállni a magyarra.

2-es válaszoló! Szerintem a magyart fogja előnyben részesíteni a gyerkőcöd.

2012. febr. 2. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!