Asperger-szindrómás lenne a Gyerekem? El vagyok keseredve.
3 éves elmúlt, és olyan tüneteket produkál, ami sajnos jellemző az enyhébbik lefolyású Asperger-szindrómához.
Pl: Repkedő mozgás, lábujjhelyen járás, szorongás, agresszió, hirtelen váltás. Korabeliekkel való nem játszás, ugyanakkor sokkal fejlettebb az átlagnál. Szépen kérdez, számol, betűket tudja, imitál, ismétel sokat, E/3. személyben beszél többnyire, sok a "nem" válasz.
Van olyan Szülő, akinek Gyermeke hasonlóan viselkedik? Mit tegyek, fogalmam sincs hol kezdjem. Vigyem szakemberhez? Tanácsokat kérnék! Teljesen le vagyok lombozódva :((((
Bár nem vagyok se pszichológus, se pszichiáter, se gyermekorvos, de óvodapedagógusként semmi rendelleneset nem látok a leírásod alapján, persze látatlanban nem lehet biztosat mondani.
Azonban tudni kell: sajnos a mai világban, anyagi haszonszerzés okán nem ritka a szándékos félrediagnosztizálás, de ha ingyenes a vizsgálat, kezelés, az esetben meg a statisztika miatt fogadják puszta érdekből egyes helyeken a szülőket gyerekkel (az orvoslás már területél se ritka eset), hiszen arra kap az államtól pénzt.
Tehát szerencse is kell, hogy erkölcsös hozzáállású szakemberekhez kerül-e a gyermek. Persze ha szükséges, akkor érdemes megkockáztatni a szakembert, jómagam a nevelési tanácsadót javaslom (persze itt se kizárt, hogy olyanba viszed, ahol az érdekeltség nagyobb, mint a megfelelő segítő hozzáállás), tudtommal jelenleg is ingyenes. Ott játszanak a gyermekkel, célzott módon.
Manapság könnyen rámondják egy gyerekre, hogy hiper, magatartás zavaros, aspergeres. Én inkább a félre-diagnosztizálástol tartok. PSZICHIÁTRIAI GYÓGYSZERT SEMMIKÉPP NEM JAVASLOK ELFOGADNI.
Ismétlem: te döntesz, mit teszel, ráadásul látatlanban tehát nem lehet biztosat mondani, így nekem sincs alapom 100%-os biztonsággal diagnózist sejteni (ha látom a gyermeket is max. felvethetek, sejthetek diagnózist és tovább irányíthatom a szülőt, de nem diagnosztizálnatom).
Mégis tehát én a LEÍRÁSOD ALAPJÁN semmi kórosat nem látok EBBEN AZ ÉLETKORBAN, azaz életkori sajátosságról írsz, pontosabban ezek közül 1-2 tünet sajátságos, de ÖNMAGÁBAN VÉVE NEM kóros.
Köszönöm szépen! Megnyugtattál válaszoddal...Időközben felmerült más "probléma", ami megoldható, és sikeres lesz, akkor tényleg semmi ok a panaszra.
Köszönöm a válaszokat!
Előrébb jutottatok ebben a kérdésben, kedves kérdező?
Az én fiam is ilyen tüneteket produkál simán a repkedő mozgáson kívül és nincsen semmi baja.
Szerintem nem olyan vészes, amiket leírsz.
Kiderült valami? Mi már túl vagyunk a diagnózison, és igen, ezekkel a tünetekkel a gyermekem Asperger-szindrómás. Persze nem csak "bemondás" alapján diagnosztizálták, hanem egy hetes kórházi megfigyelés és számtalan teszt után.
Amúgy az Aspergerre nincs gyógyszer, csak jelzem annak, aki ezt írta...
Az én tapasztalatom, hogy CSAK autizmusban jártas gyermekpszichiátriára érdemes menni. A nevelési tanácsadókban és hasonló helyeken szinte semmit nem tudnak az Aspergerről. 3 évesen egyébként (hacsak nem nagyon egyértelmű a helyzet) csak a gyanút mondják ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!