El vagyok keseredve,2 éves fiam nem hajlandó bevenni a
gyógyszert, már mindent megpróbáltam. Mit csináljak?
Figyelt kérdés
Magyarázás, érvelés, jutalmazás, zsarolás, büntetés, ezeken mind túl vagyunk, egyiktől sem jött meg a kedve, hogy bevegye a gyógyszert. Ezért végső megoldásként lefogtam és belenyomtam a szájába, persze sírt nagyon, de lenyelte. De most már ez sem válik be, most már le sem nyeli, kiköpi. És nem az íze miatt, mert amit eddig szeretett, már azt sem veszi be. Belekeverni sem tudom semmibe, rögtön megérzi. Mi a megoldás?
2011. dec. 13. 12:03
1/10 anonim válasza:
Szia!
Én ezt lányaimnál úgy oldottam meg, hogy beleöntöttem az innivalójukba, pl. rostosba.
2011. dec. 13. 12:06
2/10 anonim válasza:
én szintén ennyi idős gyermeknél viszonylag sok mézzel kevertem el a gyógyszert, kis vízzel felöntöttem, simán megitta pohárból
a méztől baromi édes volt, nem érezte a gyógyszer ízét, én meg nem közöltem vele, hogy ebben benne van a gyógyszere is, olyankor raktam bele, amikor nem látta
2011. dec. 13. 12:15
3/10 A kérdező kommentje:
Tejbe, gyümölcsébe próbáltam már, nem itta meg, azért kipróbálom a mézes verziót is. Lándzsás útifű szirupot és hörgőtágítót kap, mindkettőnek nagyon erős íze van, nagyon nehéz ezt semlegesíteni.
2011. dec. 13. 12:28
4/10 anonim válasza:
én azt találtam ki,hogy gyorsan leöblítjük utána.a fiamnak ez nagyon tetszik.megmondtam neki,hogy beveszi a gyógyszert,és akkor gyorsan öblítünk.így nagyon siet,hogy felvegye az itatóját,és le tudja öblíteni.ő is spiropentet kapott most és lándzsás útifüvet.én fecskendővel adom neki.leültetem,innivaló a közelben,benyomom ő meg siet leöblíteni
2011. dec. 13. 12:33
5/10 A kérdező kommentje:
Én már csokit is kiraktam a gyógyszer mellé, hogy előtte is és utána is ehet egy darabot, de inkább nem kérte a csokit sem, pedig azt még soha nem utasította vissza:(
2011. dec. 13. 12:43
6/10 anonim válasza:
Lehet butaság,de nálunk minden kanalas gyógyszer kuc-kuc szirup,ez vhogy tetszik neki,és tátja is a száját,mézzel adom én is,bár a lándzsás útifüvet megeszi magában.Ne közöld vele,h gyógyszer,a mézes kicsit vizezett megoldás pohárból szerintem jó ötlet!
2011. dec. 13. 13:47
7/10 anonim válasza:
Mi meg a doktornénit hívtuk fel ilyenkor, és mintha tényleg beszélnénk vele, magyaráztuk két éves fiamnak hogy "azt mondta a doktornéni hogy be kell venni a gyógyszert", ez bejött.Jajj, egyszer mennyit szenvedtünk vele, pedig csak szirup volt, és ki mennyiség, antibiotikum.
2011. dec. 13. 15:04
8/10 anonim válasza:
2 évest nem lehet még eszérvekel meggyőzni, kicsi hozzá, hogy csokival és hasonlókkal zsarold :( szerintem 2 választás van ha már eldöntötte, hogy köszöni, nem lér belőle: "beletömöd" vagy becsapod.
ez a méz jó ötlet, én szörpivel adom.
a másik, a tömésnél, hogy nurofennek az adagolójába szívom fel és azzal jó hátra nyomom neki, a nyelvén kicsit túl, hogy ne érezze az ízét :( de sajnos ez muszáj dolog :(
2011. dec. 13. 16:05
9/10 anonim válasza:
NÁlunk a játszadozás jött be.Mondom neki,hogy:siess,mert jön apa,és akkor ő fogja bevenni",és erre apa jön játszva,és sietve,,hogy:én akarom,én akarom bevenni...:)Erre a lányom vigyorogva lenyeli apa elől a gyógyszert.A gyümilébe való belerakás nálunk sem jött be.
2011. dec. 14. 15:49
10/10 anonim válasza:
próbáld meg azt hogy azzal fenyegetetd hogy locsolócsővel etteted meg...
ezt úgy értem hogy belekaod a szájába a gyógyszer meg a csövet és elinditod kénytelen lesz lenyelni...
amúgy ha belerakod az üdítőjébe és nem mondod neki észre se veszi vagy az ennivalójába
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!