Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2.5 éves fiam lökdösődik, mit...

2.5 éves fiam lökdösődik, mit tegyek, annyira el vagyok keseredve?

Figyelt kérdés
Ma a játszótéren lelökött egy kisfiút 1.5 méter magasból.Mi szülők vagyunk a hibásak,éppen nem figyeltünk oda.Az anyukája be is vitte a kórházba megnézetni.Olyan kellemetlen.Azt sem tudom,hogy átmenjek-e hozzájuk,hogy mégis mi van a kisfiúval.Biztos nagyon dühösek,én is az lennék!
2012. ápr. 4. 14:27
 1/4 anonim ***** válasza:
Szia, hát ilyen előfordul, most ez a korszak van, kislányom is ilyen lökdösődős, én mindig rászólok, de hiába.. figyelni kell rájuk, próbálom megakadályozni a bajt, de hát van amikor uncsitesót is megüti, aztán megy a sarokba..
2012. ápr. 4. 14:31
 2/4 anonim ***** válasza:

Hú, sajnálom! (És remélem nem lett semmi baja!)

Hát amit tehetsz, csak az, hogy sokat beszélgetsz vele erről és megpróbálod tudatosítani benne, hogy ez milyen rossz másoknak (esetleg szemléltetni is lehet, hogy meglököd egy picit, hogy ugye milyen rossz...).

És igen, szerintem jól esne a másik anyukának, ha átmennétek (egy kis ajándékkal esetleg) és érdeklődnétek a hogylétéről.

Nagyon kellemetlen dolgok ezek, de sajnos előfordul :(

Az én fiam is folyton csapkod, lökdös mindenkit (szintén 2 éves). Szerencsére eddig nem lett baj belőle, de szerintem ez egy ilyen korszak, túl kell lenni rajta!

Kitartás!

2012. ápr. 4. 14:33
 3/4 anonim ***** válasza:

Magyarázd neki hogy nem szabad, mert következménye lesz, elveszem a kedvenc játékát, vagy nincs mese, vagy nincs motorozás. Éreztesd vele hogy ez csúnya dolog volt, ne tegyen ilyet többet, mert rosszabbul is végződhetett volna.

Szerintem menj át hozzájuk, vigyél kekszet, gyümölcslét.

Annó engem suliban elgáncsolt egy lány elsőben, elestem, fel szakadt az arcom, orvos, kitisztította, nem kellett össze varni, de mai napig meg van a heg. Örültem neki hogy átjött bocsánatot kérni.

2012. ápr. 4. 14:34
 4/4 anonim ***** válasza:

2.5 évesen már elég értelmes a fiad ahhoz h megtanulja, ezt nem szabad (az enyém másfél évesen lökdösődött, de hamar leszoktattam róla)

Legyél határozott és következetes. Fiad valószínűleg azért lökdösődik mert viccesnek találja és ezzel el tudja érni a célját (rá figyelnek, érvényesíti az akaratát stb), valszeg nem azért mert gonosz kisördög. Amit én tennék/tettem: előre közöld a szabályokat ha közösségbe mentek, hogy ott nem szabad lökdösődni, ha mégis akkor el kell jönnötök. Ha megteszi, figyelmeztesd, másodszor megteszi, akkor újra figyelmeztesd, hogyha ez újra előfordul, akkor el kell mennetek. Ha megteszi, higgadtan de határozottan vidd el. Ezt megértik és eléggé zokon is veszik ahhoz h tanuljanak belőle. Amúgy meg figyeld és próbáld megelőzni a konfliktusokat (eltereled, megfogod a kezét, szóban figyelmezteted hogy ne rosszalkodjon)

Tudom milyen piszkálódó gyerek anyukájának lenni, és nálunk abszolút bevált ez a módszer (nem kiabáltam vele soha, nem vertem a kezét, csak úgy tanítottam meg ezt neki mint egy szabályt, pl az utcán fogjuk anya kezét pont) De azt is tudom, milyen az, ha a gyerekemet lökdösi egy másik. Van olyan anyuka, aki mosolyogva csóválja a fejét, amikor a fia ezt teszi, és marhán idegesít h nem tesz semmi érdemlegeset csak akkor ha már sír az akit lökdös a fia.

Szerintem is érdeklődj h hogy van a kisgyerek, az biztosan jól esne az anyukájának.

2012. ápr. 4. 14:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!