Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Zokon veszed, ha rászól más...

Zokon veszed, ha rászól más szülő a gyerekedre?

Figyelt kérdés

Én úgy vettem észre, hogy sok szülőnek nem tetszik, ha pl. a gyereke dobálja a homokot vagy kavicsot másokra, és rászólnak helyette a gyerekre, hogy nem szabad.

Én biztos nem venném zokon, hiába vagyok ott a gyerek mellett, lehet egy pillanatra nem veszem észre, hogy fellök valakit, vagy rácsap a lapáttal, ha rászólna egy szülő én nem venném sértésnek.

2012. ápr. 8. 14:22
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem! Úgy vagyok vele, ahogy Te!
2012. ápr. 8. 14:23
 2/14 anonim válasza:
100%
Ez a dolog inkább a szülők tudatát bántja, mert szégyenlik, hogy neveletlen a gyermekük. Bár én is azt mondom, hogy mindenki a maga kertét ássa. Kis piti dolgokért is beszólhatnak, azok tényleg emberfüggőek. Viszont ha tényleg nagy marhaságot csinál a gyerkőc, akkor inkább magamba nézek, meg a nevelésembe. Egy férfi voltam...
2012. ápr. 8. 14:24
 3/14 anonim ***** válasza:
25%
Az anyám is ezt csinálta, nem is vagyunk jó viszonyban. Mondjuk úgy, hogyha rossz fát teszel is a tűzre legalább az anyád melléd állhatna.
2012. ápr. 8. 14:26
 4/14 anonim válasza:
100%
Egy homokozós korú kisgyermek mellé, ha hülyeséget csinál nem hinném, hogy oda kellene állni... Mondjuk azért csúnyán megnézném, ha valaki az én gyermekemet "molesztálja" de biztosan okkal szólt be. Kedves utolsó, te már úgy veszem észre nagyobbacska vagy. Nagyobb korban megtalálhatja egy szülő az egyensúlyt. Mert ha tényleg ostoba dolgokat művelsz nem kell természetesen, hogy melletted legyen, de ellened sem kell. Ha jót csinálsz, akkor viszont ottvan, ebből tanul az ember szerintem. 2. voltam.
2012. ápr. 8. 14:34
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

A lányom 9 hónapos. Hintázni és a homokozóba ülni járunk le a játszótérre.

Vettem neki homokozókészletet, de inkább a rágását részesíti előnybe.

Sok kisgyerek leül mellénk játszani, elkérik a játékokat. Én szívesen odaadom nekik és a lányomat is arra próbálom nevelni, hogy ne legyen önző.

Igaz ő ebből még nem sokat ért, de nem árt hamar elkezdeni és mondani neki.

Sokszor van, hogy szórják a homokot. Nem rászólni szoktam a gyerekekre, hanem elmagyarázni, hogy miért nem jó dolog pl. szórni a homokot.

2012. ápr. 8. 14:36
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
az okoskodást nem szeretem,meg amikor ott vagyok a gyerek melett és meg se várja hogy szoljak,mert már rá szól,én is szólok ha olyat csinál és mindig a gyerek mellett vagyok,igy olyan nincs hogy messze vagyok és nem tudok rászólni,a múltkor is homokozóba ültünk a fiam a markába vett egy homokot és az anyuka szólt hogy ne szórja a homokot mert nem szabad,én is szoltam volna a szórta volna de még nem is szorta,ha látom elkezdi rá szolok az ilyen anyukától engem ráz a hideg.amúgy ha nem vagyok ott és valami rosszat csinál,nem bánom ha rá szolnak,de azért ha ott vagyok engedjék meg nekem,hogy megtegyem.
2012. ápr. 8. 15:10
 7/14 anonim ***** válasza:

Ha ott állok mellette akkor ne szóljon rá, mert majd én megteszem!! Ahogy meg is szoktam, sose fordult még elő olyan hogy helyettem kellett bárkinek a gyerekeimre szólnia úgy ha ott állok vagy ott vagyok halló távolságban.

Amúgy ha nem vagyok épp ott mert a másikért rohanok mondjuk vagy egyiket hintáztatom, közbe a nagyobb elmegy homokozni, akkor igen, nyugodtan szóljon rá más szülő hiszen nem vagyok ott nem látom mizu, és hagyni se szabad hogy rosszalkodjon csak mert nem állok mellette.

2012. ápr. 8. 15:35
 8/14 anonim ***** válasza:
Tőlem nyugodtan rászólhat más is, én azt nem szeretem, ha hülyeségeket mondanak,vagy ijesztgetik. (pl a piszkosra ne mondják, hogy kakis, vagy hogy ne csinálja ezt vagy azt, mert elviszi a zsákos ember)
2012. ápr. 8. 15:44
 9/14 anonim ***** válasza:
Nem mindegy, hogy miért szól rá, és milyen stílusban. Igazából nekem emiatt még nem volt konfliktusom senkivel.
2012. ápr. 8. 18:53
 10/14 anonim ***** válasza:

Mint előző mondja, attól függ milyen stílusban adja elő. Ha normálisban, akkor semmi bajom vele, ha én épp nem láttam meg a problémát.

De ilyen nem nagyon van, azért vagyok velük,hogy figyeljem, korrigáljam hogyan játszanak, amellett, hogy élvezem nézni őket, hogyan fejlődnek játszanak másokkal.

2012. ápr. 9. 00:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!