Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mire számítsunk 2 éves kisfiam...

Mire számítsunk 2 éves kisfiammal?

Figyelt kérdés
Voltunk a doktornőnél 2 éves státuszon és elkezdte hátrahúzni kisfiam kukiján a bőrt. Eléggé piros lett neki meg sírt is. Most kenegetnem kell kenőccsel (amit kiírt) a kukija végét és 1 hónap múlva megyünk vissza és akkor felhúzza neki. Járt már így valaki a kisfiával? Fájni fog a kisfiamnak? És ha felhúzza 1 hónap múlva akkor mikor gyógyul meg neki?
2012. ápr. 5. 15:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Ftorocort-ot írt fel? Ha igen, akkor ezzel szigorúan minden nap kenned kell fürdés után a kukiját. Ez egy szterodios kenőcs, ami segít elvékonyítani a bőrt, így könnyebben feljön (van akinek segít a krém, van akinél nem, és hozzá kell nyúlni). 3 és fél éves kisfiamnak kb. másfél hónapja húzták fel a bőrt, utána 1 hónapig minden este körömvirág krémmel kellett kenni. Iszonyatosan fájt neki, annyira sajnáltam, mert vergődött a fájdalomtól, amikor fürdés közben és a kenegetésnél hozzá nyúltam. Ez kb. 3 hétig tartott, utána már egyáltalán nem fájt neki. De muszáj csinálni, mert ha nem kezeled, akkor műtétre is sor kerülhet.
2012. ápr. 5. 15:12
 2/13 anonim ***** válasza:
Első vagyok még. Már letelt az 1 hónap kezelési idő, de a mai napig kenem neki esténként a körömvirág kenőccsel. Teljesen meggyógyult, nincs már gyulladásban, és a bőrt teljesen fel lehet neki húzni.
2012. ápr. 5. 15:14
 3/13 anonim ***** válasza:
3 éves korig nem is szokták felhúzni a kukin a bőrt. Ezek szerint a kisfiad már szobatiszta?
2012. ápr. 5. 18:12
 4/13 A kérdező kommentje:
Igen ezt a kenőcsöt írta fel és valóban fürdés után kell kennem neki. Hát próbálom neki, ameddig tudom felhúzni rajta a bőrt és bekenni, csak nem nagyon hagyja. Még nem szobatiszta a kisfiam, de nekünk ezt mondta az orvos hogy 1 hónap múlva menjünk vissza és akkor felhúzza neki.
2012. ápr. 5. 20:12
 5/13 anonim ***** válasza:
Azért szokták 3 éves kor körül csinálni, mert akkora a legtöbb gyerek szobatiszta nappalra. Nálunk is gond a fügyi, de 3 éves koráig hozzá sem nyúlnak (gyereksebész mondta), főleg nem, ha pelenkás, mert ugye, akkor a felületet nehéz "sterilen" tartani, és a fertőzés gyakoribb.
2012. ápr. 5. 20:25
 6/13 anonim ***** válasza:
Nekem is azt mondta a 2 éves státuszon a védőnő, hogy ameddig pelenkás, addig nem szoktak vele foglalkozni. Mert vissza fog tapadni.
2012. ápr. 5. 23:04
 7/13 anonim ***** válasza:
Nekünk is azt mondták, hogy ameddig nem szobatiszta, addig ne húzgáljuk.
2012. ápr. 6. 15:21
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat és úgy döntöttem hogy nem fogom engedni az orvosnak. Ő még olyan kicsi, minden este úgy sír mikor bekenem neki. Én nem fogom ezzel "kínozni". Majd a 3 éves státuszon megnézheti a kukiját, én biztos nem fogom neki húzogatni és amiket itt olvastam hogy mennyire szenvednek a gyerekek ha felhúzzák nekik az orvosok, hát szerintem azt se fogom hagyni.
2012. ápr. 7. 20:43
 9/13 anonim ***** válasza:

Én nem engedtem a dokinak, hogy flhúzza, külön kikötöttem, hogy meg se próbálja, mert nem engedem, hogy kínozza.

Nem is nyúlt hozzá, mi húzgáltuk neki finoman, sosem okozott neki fájdalmat. MÁra saját magának húzgálja, és fél év alatt addig jutottunk, hogy már több helyen válik el a bőr, szerintem hetek kérdése és teljesen feljön.

Mutattuk egy sebésznek, aki azt mondta, egy pelenkás gyereknél ez tökéletes, biztosan nem kell hozzányúlni, ne engedjem a dokinak se.

Így én még mindig azt mondom, felesleges pelusos gyereknél felrángatni, csak felesleges fájdalom.

2012. ápr. 7. 21:37
 10/13 anonim ***** válasza:

Az én fiamnak pont a 2. születésnapja után egy nappal húzta fel az urológus a bőrt. A gyerekorvosnak tuti nem engedtem volna.

Nálunk azért volt rá szükség, mert begyulladt a váladéktól, ami a letapadás miatt nem tudott kijönni. Piros lett, duzzadt és érzékeny. Egyíbként a dokink szerint se kell hozzányúlni, ha nincs vele gond.

2012. ápr. 8. 00:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!