Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak 2 éves kisfiamma...

Mit csináljak 2 éves kisfiammal? Mit tegyek, hogy nem viselkedjen így?

Figyelt kérdés
Semmi gond vele,szereti a gyerekeket,eggyütt játszanak addig amíg nem nálunk vannak a saját szobájában. Ha hozzán jönnek gyerekek,(2 kislágy 15 hónaposak. Akikkel összejárunk. )azokat mindig bántja. Ha elkezdenek játszani a játékaival mindig elkezdi verni őket. Hiába szólók rá,megverem a kezét. Semmi. Kicsit sír aztán folytatja. Ha másnál vagyunk nincs gond. Ez nagyon kellemetlen. Mit tegyek?
2012. márc. 17. 13:01
 1/4 anonim ***** válasza:
Persze mert azok az ő játékai,félti őket.Az én fiam a saját tesójától is félti,pedig együtt vannak.A vendég gyerekek hoznak játékot hozzátok?Mert ha cserélhetnek akkor hátha megenyhül,nálunk bejön.Ne verd el a kezét hiszen nem csinál semmi rosszat védi azt ami az övé.Mond el neki(az enyém megérti legalábbis)hogy visszaadják neki,bár néha hiába...elő kell venni egy másik játékot,meg kell próbálni rávezetni a kompromisszumra.A verekedést én úgy kezelem hogy szintén sokat magyarázok(az enyém még kérdezi is hogy fájt?)hogy nem szabad,végső esetben bünti.
2012. márc. 17. 13:09
 2/4 anonim ***** válasza:

önző.meg kelltanítanod,hogy megossza a játékait.Gondolom egyke.

Ne a kezét üsd, abbólnem tanul hanem magyarázd el neki, hogy amikor a barátoknál voltatok ott ő játszott az ő játékukkal, most pedig a barátok játszanak az övével.

2012. márc. 17. 13:17
 3/4 anonim ***** válasza:

Ez egy tipikus példa nálatok, hogy mit tanul a gyerek a kézrecsapásból. Hát persze hogy ö is üt ha az anyja ezt tanítja neki. Ne csapj többet a kezére, ha ö cspkod, verekszik egyszerüen mutasd meg mit kellene tennie, hogyan kell viselkednie a többiekkel, és mit kellene tennie. Pl megüti a kislányt akkor egyböl reagálj rá, de ne szidd meg hanem mutasd meg neki, hogy látod anya bizony megsimogatja a kislányt, anya oda adja a játékot neki.

Semmi esetre se nyomd hogy adja oda, mondogathatod neki, de 3 éves kor alatt az az övé és senkinek semmi joga elvennie, agya még képtelen felfogni a megosztás tényét, ezt csak is az idövel tanulja meg, erre kb 3 évesen lesz képes, de csak akkor ha a családban ezt a példát látja, ha arra van megdicsérve ha oda adja és nincs megszidva ha nem adja oda.

Vagy is fogadd el természetes dolognak, te mutass jó példát, de ne kényszerítsd hogy megossza a játékait (ha a családban jó példa jár elöl egy évmúlva simán menni fog neki).

A kézrácsapással meg csak azt tanítod meg neki, hogy ha anya mérges csap, ha a ö mérges akkor csapni kell. Egyszerüen ne rossz példát mutass neki hanem az ellenkezöjét, mutasd meg egy egy szituációban hogyan is kell viselkedni.

Pl délben nénikémnél ebédeltünk mikor kislányom nem akart kekszet adni nénémnek. ekkor kértem adjon neki is, de persze nem akarta (másfél a gyerekem), ekkor nem kényszerítettem, hanem hangosan kimutatva adtam a nénikémnek a kekszet, aki nagy örömmel elfogatda majd megdicsértük anyát. a következö pillanatban rohant a gyerek a kekszhez és vitte a nénikémnek ö is a kekszet.

ennyi, nem kényszerítettük, nem leszidtuk, nem megütöttük, hanem egyszerüen jó példával jártunk elötte.

2012. márc. 17. 13:23
 4/4 anonim ***** válasza:
Első vagyok az utolsó nagyon jó példát hozott fel és egészében egyet értek a hozzászólással.Azzal ha egyke is még meg lehet tanítani arra hogy megossza a dolgait.Ha kap valami édességet a fiam egyből kér a nővérének is és viszi oda neki,tehát ez a dolog megtanítható,de nem veréssel.A kézre csapással csak azt tanítod hogy meg kell hunyászkodnia,ettől esetleg visszahúzódó lesz és nem áll ki magáért.A fiam is ha kap egy új autót,nem adja oda még megmutatni se,de ha kijátszotta magát már szívesen odaadja,viszont nem téveszti szem elől.Kérd meg az ismerősöket hozzanak magukkal ők is játékot,de csak akkor játszhat,ha ő is ad az övéből nekik.Lehet nem megy rögtön de ki fog alakulni.Családban ha veszel egy csomag ropit mindíg kínáljon meg Titeket,ez is rávezeti majd a dolgokra.
2012. márc. 17. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!