Két és fél éves kisfiammal teljesen tanácstalanok
lettünk?
Figyelt kérdés
Nem lát itthon erőszakot mégis ha valami nem kedvére való azonnal rám csap ! Hiába küldöm be a szobájába ,hiába csapok (finoman ) a kezére ,hiába magyarázom el neki ,hogy nem szabad ! Mégis !!! Mit tegyek ??????
2012. márc. 11. 20:48
1/7 anonim válasza:
Itt eléggé ellentmondás van a két rész között:
"Nem lát itthon erőszakot" "hiába csapok (finoman ) a kezére"!!! EZ eröszak.
2012. márc. 11. 20:54
2/7 anonim válasza:
Ezt a legtöbb gyerek csinálja,így próbálja érvényesíteni az akaratát.Van aki földre fekszik,van aki tárgyakat ver földhöz.Én abban próbálom korlátozni amiben nagyon muszáj.Amikor csapni akart én erőteljesen megfogtam a csuklóját,és nyomatékosan mondtam neki hogy ezt nem szabad csinálni,mert fáj.Érzed?És megszorítottam egy kicsit a kezét.Nekem jobban fáj ha megütsz nem szabad.És utána átölelem.Volt hogy hisztizett nem figyelt rám mikor ezt csináltam volna,akkor otthagytam és mintha levegő lenne.Jött utánam,és ugyanígy megbeszéltük.Egy ideje nem bánt senkit.Most színpadiasan földre veti magát és bőgést szimulál,de nincs kinek:)
2012. márc. 11. 20:55
3/7 anonim válasza:
Nálunk semmi gond a gyerekkel, igazi minta. tényleg. két és fél éves. De van hogy ha akar valamit és én nem engedem rámcsap. Úgy csinálok, mintha észre sem venném. Majd mikor már 2-3-szor odacsap a lábamra, megfogom a kezét és nem engedem neki. Elmagyarázom, hogy ez fáj és nem szabad! De volt már olyan is, hogy visszacsaptam a kezére és rögtön rájött, hogy ez nem jó dolog.
Ki fogja nőni.. türelem.
2012. márc. 11. 21:35
4/7 anonim válasza:
Az én kislányom is 2,5 éves, és nagyon sokat üt, pedig itthon se lát semmit, én még a kezére se ütök rá, sőt a bölcsiben is van hogy "megveri" a többieket, ha valami sérelem éri, rá szoktam szólni, és van ha nagyon megüt, vagy megrúg (pelenkázás közben) akkor el kezdek sírni hogy ez nagyon fájt, akkor általában egyből vált, és elkezd vigasztalni..
2012. márc. 11. 22:37
5/7 anonim válasza:
életkori sajátosság. ha mindig megkéred és megmutatod neki, hogy "nem szabad bántani anyát, így, simogasd meg, jajj de finom...stb" akkor hamar abba fogja hagyni.
ha rácsapsz akkor azt mondod neki, ütsz? hát akkor én is! de buli... szóval ezzel a taktikával inkább azt éred el, hogy majd az oviban is csapkodja a többi gyereked.
ez nem rosszalkodás, ne fegyelmezd hanem kérd szépen, mint írtam, életkori sajátosság :)
2012. márc. 11. 22:38
6/7 anonim válasza:
Én eljátszom a hattyúk halálát, jajveszékelek, sírok, hogy mennyire fájt. Ilyenkor teljesen kétségbeesik, nem győz csókolgatni, meg bocsánatot kérni. 2 év 4 hónapos.
2012. márc. 11. 22:52
7/7 anonim válasza:
Elsőnek csak annyit hogy azért az erőszak nem a kérdező által leírt finom kézre legyintésnél kezdődik.
Sajnos az én fiam, aki két és fél éves, szintén előszeretettel ránk csap, de én sem szoktam visszacsapni, megfogom a kezét és elmondom neki hogy nem szabad, mert ez fáj.De még szokta csinálni, úgyhogy lehet nem jó módszer...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!