Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit lehet tenni abban az...

Mit lehet tenni abban az esetben amikor a gyermek pofozkodik, rugdos és veri a saját fejét a földbe?

Figyelt kérdés
Kisfiam 1,5 éves és sokszor rámcsap, pelenkázásnál rugdos, valamint ha valami nem tetszik neki akkor magát pofozza vagy veri a fejét a földbe. Már nem tudom mit csináljak, nagyon el vagyok keseredve, sokszor teljesen alkalmatlan anyának érzem magam.
2012. márc. 25. 23:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ugyanilyen korú kisfiam pontosan ugyanezeket csinálta/csinálja! a csapkodásról, rugdosásról most már kezd leszokni. Én azt csináltam, hogy ilyenkor elengedtem, abbahagytam a pelenkázást, és ezen meglepődött. A pofozkodást szinte teljesen elhagyta, azt is hasonlóan kezeltem, letettem, otthagytam, ha ilyet tett, mondtam neki- a szemébe nézve, hogy én csak puszilgatom, simogatom, miért csinálja ezt?!. Nekem is ugyanezek fordultak meg a fejemben, mint neked. És hiába mondogattam neki az elején, hogy nem szabad, meg sem hallotta. A fej beverdesését a padlóba most kezdte pár napja. nagyon ijesztő :(
2012. márc. 25. 23:28
 2/11 anonim válasza:
48%
tűrni,csinálj valamit amin meglepődik ,ha hisztérikus akkor a hideg viz bevállik
2012. márc. 25. 23:28
 3/11 anonim ***** válasza:
nálunk ez még kiegészült a harapással is. Mit tegyél? Hagyd ott, menj el a közeléből,ne szólj semmit. Én sokszor levettem pucéran a pelenkázóról és kimentem a szobájából. De volt olyan hogy jelzés szinten rácsaptam a lábára,mert olyan erővel rúgta meg a mellemet,hogy majdnem elájultam. Persze ez nem ért semmit,de ott akkor ez jött :( szóval,ne foglalkozz vele,menj el a közeléből. Az enyém ienkor fut utánam, persze már nem rug,csip, üt, stb,hanem együttműködik. Amúgy a hiszti és dackorszak nála nagyon durva volt! A tesója nem csinált ieneket, a dackorszak is finomabban telt.
2012. márc. 26. 09:49
 4/11 anonim ***** válasza:

Nemrég tettem fel én is ezzel kapcsolatban kérdést. Szintén veri a fejét, csapdossa, veri a fejét foldbe. Jo otlet, hogy ott fogom olyankor hagyni, hátha abbahagyja. Utána meg jon, hogy "bibis feje"!

Vajon mitol?

Remélem hamar elhagyja, mert nagyon zavar!

2012. márc. 29. 14:50
 5/11 anonim ***** válasza:

Azért arra figyeljetek, hogy ha nagyon durván csinálja ezt egy kisgyerek, az autisztikus vonást is takarhat, szóval ha szerintetek több kettőnél a dolog, inkább nézessétek meg szakemberrel.

Ha nincs baja a gyerkőcnek, akkor csak az a megoldás, hogy magára kell hagyni, nem törődni vele, majd rájön, hogy ez így nem jó viselkedés.

Azt el kell felejteni, hogy emiatt bárki is alkalmatlan lenne anyának!! Vannak nehéz helyzetek, amiken olykor nem is olyan egyszerű túljutni.

2012. márc. 29. 15:23
 6/11 anonim ***** válasza:
0%
És az nem lehet, hogy figyelemfelkeltésként csinálja??? Nem akarok senkit megbántani! Tényleg!!! Esetleg nem foglalkoznak a szülők vele eleget??
2012. márc. 29. 18:28
 7/11 A kérdező kommentje:
Nálunk sokat van foglalkozva a gyerekkel, szinte egész nap. Olvasunk játszunk, sétálunk együtt. Szóval valami más lehet az oka.
2012. márc. 29. 22:46
 8/11 A kérdező kommentje:
Már lassan két éves lesz és sajnos még mindig ugyanez van. Egyszerüen kezdek belefáradni, hogy folyamatosan csak bánt, mostmár kiegészült a repertoár a lefejelgetésekkel is. Persze tudja, hogy helytelen amit csinál, hiszen rögtön utána bújik is...
2012. jún. 16. 22:24
 9/11 anonim ***** válasza:
0%
egyszer jól el kéne fenekelni ezért a viselkedésért...utána tudná hol a helye...
2012. jún. 16. 22:43
 10/11 anonim ***** válasza:
51%

Aki idomítani akarja, esetleg verje a 18 hónapos gyerekét, de remélem még aznap feljelentik gyermekbántalmazásért. Azt ugyanis tiltja a törvény.

Aki viszont aggódik és megoldást keres, mint a kérdező, az nem "rossz anya", sőt minimum "elég jó".

Egy ekkora gyereknek nagyjából mindegy, magát üti, vagy az anyát, lélekben bizonyos mértékig egynek érzi magát a szülővel. Még nagyobbak is meg vannak győződve róla, hogy az anyjuk érzi, amit ők, látja, amit ők álmodnak, meg ilyenek.

Próbáld megelőzni, hogy megüssön/rúgjon, ehhez mondjuk jó reflexek kellenek. Jelezd, hogy fájt, ha a helyzet engedi hagyd ott, ha lehet, nyugtasd meg (főleg, ha magát csépeli), és segíts neki valahogy kifejezni az indulatait.

Légy megértő, nem úgy, hogy hagyod hadd rúgja ki a fogaid, de tudd hogy neki is nehéz. Kezdene önállósulni, hiszen már jár, de iszonyúan rád van utalva, menne is, maradna is, talán ebből is származik ez a belső feszültség ebben a korban.

Ha amúgy nagyjából rendben van a gyerek, el fog múlni ez a fázis is.

2012. jún. 16. 23:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!